Namibië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Namibië image

Namibië voor jong en oud!

Namibië
Afrika
Deerik

Namibië voor jong en oud!

Namibië is een echt aanrader voor een heerlijk ongedwongen vakantie voor jong en oud. Teun was nog geen 4 jaar oud toen we hem meenamen naar dit prachtige land. We kozen voor Namibië vanwege het klimaat, de afwisseling en het gegeven dat je er lekker zelf kunt rondrijden.

Even een paar high-lights op een rijtje

Sossusvlei; de rode zandduinen werken letterlijk als een magneet op kinderen, heerlijk om over heen te rennen of vanaf te rollen.

Swakopmund: Buiten dat het een gezellig kustplaatsje is, waar je ook heerlijk ijsjes kunt eten of naar het strand kunt, heb je hier tal van activiteiten om met de kinderen te doen. Wij hebben o.a. de Dolfin Cruise gedaan, waarbij zeeleeuwen zelfs op de boot komen. Ja, zo'n joekel op de boot was wel ff spannend ;) Verder komen er meeuwen en pelikanen naast de boot vliegen, een spektakel voor jong en oud. Ook de dolfijnen maakten een diepe indruk.
Een andere activiteit is de 'Living Desert Tour'. Een gids graaft van alles op uit het zand, o.a. gekko's en hagedissen. Sommige kan je zelfs vasthouden. Zie ook de vogel die een wormpje van Teuns hand pikt. Als het ff saai wordt... tja dan ligt er hier ook weer een enorme zandbak aan je voeten, heerlijk om daar vanaf te rennen en te rollen.

Himba's: Vooral de Himba kinderen vonden het wel wat, zo'n wit kindje. Teun heeft ze getrakteerd en daarna hebben ze samen met de auto's gespeeld.

Safari: Hoe spannend is dat, samen beesten zoeken. Teun mocht de ranger helpen en zelfs voorin zitten met de verrekijker. Hij had ook een super gave vogel en een Oryx gespot!

Dieren opvang: Ook een verhaal waarover Teun in geuren en kleuren verteld heeft op school. Hij heeft een aapje de fles gegeven! Een cheeta aaien vond hij nog wat te spannend... ;)

Foto's

83e26.jpg
83e26.jpg
Deerik
44054.jpg
44054.jpg
Deerik
bfe9f.jpg
bfe9f.jpg
Deerik
1473d.jpg
1473d.jpg
Deerik
80086.jpg
80086.jpg
Deerik
c296a.jpg
c296a.jpg
Deerik
ce2cc.jpg
ce2cc.jpg
Deerik