Namibië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Namibië image

Namibië

Namibië
Afrika
Rianne

Een (oli)fantastische reis!

Ademloos staar ik naar het schouwspel voor me, ik vergeet zelfs mijn fotocamera te pakken en dat is voor mij bijzonder....

Dit is het einde van een geweldige reis door een fantastisch land! Onze reis begint met een rit door de eindeloos lijkende Kalahari woestijn waar je letterlijk uren kunt rijden zonder ook maar een mens tegen te komen, prachtige vogels daarentegen genoeg!

Vanuit de Kalahari rijden we door naar de Fish River Canyon, de op twee na grootste kloof ter wereld, wat een geweldig uitzicht.
De sterrenhemel hier is adembenemend, nog nooit zoveel sterren gezien, zelfs de melkweg is bizar goed te zien!

Na een lange rit door het weidse landschap dat echt geen seconde verveelt komen we aan bij de Sossusvlei om de volgende ochtend in alle vroegte met de slaap nog in onze ooghoeken in de auto te stappen om de zandduinen te zien. Dit gebied is het mooist met zonsopgang en de perfectionist in mij is flink aan het mopperen als er door de vele wolken geen zon te zien is. Als we aankomen bij de deadvlei, komt het zonnetje toch door en zien we een bizar maar overweldigend landschap.

Vanuit de woestijn door naar het gezellige kustplaatsje Swakopmund om te genieten van de zee, lekker eten en toch ook weer de woestijn. Met de Living Desert tour de duinen achter het stadje in om de "little five" te zoeken. Een absolute must do als je hier bent!

Vanuit Swakupmond gaat onze reis naar eindbestemming Ethosha NP, een plek waar ik heel benieuwd naar ben!
Ondanks de vele toeristen die we bij de entrance gate tegenkomen komen we in het park nauwelijks mensen tegen. Dieren wederom genoeg, na een uurtje stoppen we al niet meer voor springbokken, zebra's en giraffen. Nou ja, voor die laatste wel als er een groot mannetje vlak voor onze auto tussen de bomen vandaan stapt.

Uren, maar dan ook echt uren rijden we de komende dagen door het park. Alles zien we voorbij komen, van kameleon tot leeuw, van stokstaartje tot eenzame olifantenbullen.

Op onze laatste middag is mijn partner het zat, hij is toe aan een bad (gedeeld met een enorme spin, jakkes), ik stap in mijn eentje in de auto om een laatste blik te werpen op een waterhole vlakbij. Na een uur lang geen dier gezien te hebben wil ik eigenlijk wegrijden als vanuit het niets een olifantenfamilie tussen de bomen vandaan komt.

Met het ondergaande zonnetje en niemand anders om me heen kijk ik ademloos naar de olifanten die ruim 40 minuten lang relaxed genieten van het water, wat een fantastisch privé afscheid van dit land!