Namibië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Namibië image

Namibië

Namibië
Afrika
Deerik

Rondreis Zuid-Afrika, Namibië en Botswana 2

Deel twee van onze rondreis (uitgewerkt door MilesTravel)

8,9,10 april Johannesburg - Swakopmund
Met de shuttleservice van het hotel keert u terug naar het vliegveld van Johannesburg voor uw vlucht naar Walvis Bay. Bij aankomst wordt u opgewacht voor uw transfer naar uw hotel. Op 9 april wordt u opgehaald voor uw boottocht met Levo Tours. Op 10 april gaat u mee met de Desert Extravaganza Tour.

De populaire badplaats Swakopmund is omgeven door woestijn en ligt aan de Atlantische oceaan. U kunt er de kleine, maar attractieve dagelijkse markt bezoeken waar beginnende kunstenaars en souvenirverkopers hun waar aanbieden. Als u even de tijd neemt om er rond te snuffelen, kunt u er zeer leuke en soms ook waardevolle artikelen tegen een gunstige prijs kopen. Of wat dacht u van een heerlijk kopje koffie in een echt Duitse Konditorei? U kunt er ook voor kiezen in Walvisbaai een bezoek te brengen aan de bekende pelsrobbenkolonies op Pelican Point. De Walvis Bay Lagoon staat bekend als het meest belangrijke wetland voor kustvogels. Hier kunt u o.a. flamingo's en pelikanen zien.

Hansa Hotel is een luxe accommodatie centraal in het centrum van Swakopmund gelegen en ongeveer 5 minuten van het strand. Uw kamer is voorzien van vloerverwarming, televisie, radio, telefoon, haardroger, kluis, koffie- en theezetfaciliteiten en een en-suite badkamer.

Accommodatie: Hansa Hotel BB *** inclusief boottocht met Levo Tours en Desert Extravaganza Tour



11,12 april Swakopmund - Epupa Falls
U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Epupa Falls. De vluchten naar Epupa Falls, Namib Naukluft Park en Windhoek vinden plaats in een privé charter en de piloot zal u deze dagen vergezellen. Hij weet veel van het land, is enthousiast amateur fotograaf en kan dus heel goed op jullie wensen inspelen.

Een fantastische plek om van een hele andere natuur te genieten dan de rest van Namibie is Epupa Falls. Gelegen tegen de grens van Angola ontwaart u een fata morgana van palmbomen waar u verblijft in een comfortabel kamp aan de Kunene Rivier op ongeveer 700 meter van de vele watervallen. Dit is de natuurlijke grens van Namibie met Angola.

In deze oase aan de Kunene River ligt het luxe Epupa Tented Camp, bestaande uit tenten met eigen douche- en toiletvoorzieningen. U kijkt uit over de Kunene River en als u met uw rug naar de rivier staat, ziet u op loopafstand enkele Himba dorpen. U kunt deze bezoeken met de gidsen van het kamp die u meer vertellen over de leefwijze van de Himba’s. Zij begeleiden u ook tijdens de wandelingen langs de rivier. De zonsondergangen kunt u aanschouwen vanaf de berg vanwaar u uitkijkt over dit groene gedeelte van Namibië.

Accommodatie: Epupa Tented Camp AIC ***



13,14 april Epupa Falls - Namib Naukluft Park
U wordt naar de airstrip gebracht voor uw vlucht naar Sesriem.

Deze dagen zult de Namib Desert gaan ontdekken, de topattractie van Namibië. De Namib woestijn, met zijn tientallen tot honderden meters hoge abrikooskleurige zandduinen wordt omschreven als de mooiste woestijn ter wereld. We raden u aan om vroeg op te staan om de zonsopkomst in Sossusvlei te beleven en te genieten van de voortdurend wisselende kleurenpracht. Naarmate de zon stijgt, veranderen de kleuren in de woestijn voortdurend. U kunt ook de Sesriem Canyon bezoeken; een nauwe kloof van ongeveer een kilometer lengte, die eeuwen geleden als gevolg van erosie is ontstaan.

Het Desert Camp is gelegen in het privé reservaat Taleni. Het Desert Camp bestaat uit 20 units, alle voorzien van een ensuite badkamer, veranda, keukentje en barbecue. Uw unit heeft adembenemende vergezichten over de duinen en graslanden. Deze accommodatie beschikt niet over restaurant faciliteiten. Voor de maaltijden kunt u naar de Sossusvlei Lodge, die op 4 km van uw accommodatie gelegen is.

Noot: deze dagen heeft u de beschikking over een privé jeep van Sossusvlei Lodge. Uw piloot/gids mag in deze jeep de activiteiten uitvoeren. Hij kent tevens een aantal mensen van Namibia Wildlife Resorts en de beste plekjes in dit gebied.

Accommodaties: Sossusvlei Desert Camp HB *** + Sossus Dune Lodge ****
inclusief privé jeep met chauffeur (uw piloot) vanaf aankomst op 13 april tot vertrek op 15 april




15 april Epupa Falls - Windhoek
Per charter vliegt u terug naar Windhoek waar u bij aankomst uw auto kunt ophalen.

Om de drukte van Windhoek te vermijden, is een verblijf in Amani Lodge ideaal. Het ligt op 20 km buiten Windhoek in de Khomas Hochlands en u waant zich hier al echt in de bush van Namibië. Op 2150 meter hoogte is Amani de hoogst gelegen lodge in Namibië. Geniet van het 360 graden uitzicht, waarbij u in de verte Windhoek kunt zien liggen, maak een wandeling, een ritje te paard of bewonder de nachtelijke sterrenhemel. U kunt in de omgeving van de lodge kijken naar het voederen van cheeta's. Hierna kunt u de leeuwen en luipaard bezoeken die in deze omgeving wonen. Vanaf een houten platform kunt u heel dichtbij komen en zien hoe deze dieren gevoed worden. U sluit deze belevenis af met een drankje in een zogenaamde lapa. De exclusieve lodge bestaat uit slechts 6 kamers en chalets en alles is smaakvol gedecoreerd tot in het kleinste detail. De intieme atmosfeer, de prachtige zonsondergang die u vanuit de Afrikaanse lapa, het terras of vanuit uw chalet kunt bewonderen, de internationale keuken met Franse invloeden zorgen voor een bijzonder begin/einde van uw reis.

Accommodatie: Amani Lodge



16,17,18 april Windhoek - Harnas
Vanuit Namibië reist u richting Botswana. Alvorens u de grens passeert, verblijft u eerst nog enkele dagen in Harnas Guestfarm.

De Van der Merwe familie ontvangt u graag op de Harnas Wildlife Foundation waar zij meer dan 200 dieren, van leeuwen tot de kleinste stokstaartjes, een thuis biedt. Met Angelina Jolie, als regelmatige bezoeker en gulle sponsor, is er onlangs een gebied van zo'n 10 000 ha afgezet om dieren succesvol terug uit te kunnen zetten in de natuur.

Accommodatie: Harnas Guestfarm Luxury rooms AIC ****