Namibië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Namibië image

De lokale keuken, lekker die wormen!

Namibië
Afrika
Tamaradegroot

De lokale keuken, lekker die wormen!

Voor mijn werk als reisagent mocht ik op uitnodiging van het Namibia Tourism Board uitgenodigd om het land te 'ontdekken'. Met ruim 40 andere mensen uit de Europese reisbranche mocht ik 10 dagen lang genieten van al het moois dat Namibië en haar bevolking te bieden heeft! Ik werd ingedeeld in de groep die als thema 'cultuur' had. Dat gaf mij de kans om naar het uiterste noorden van het land te reizen waar toerisme nog geen rol van betekenis speelt. De lokale inwoners zijn er bijzonder vriendelijk en oprecht geïnteresseerd in ons 'Westerlingen'. Op mijn beurt ben ik weer zeer geïnteresseerd in hun verhaal en manier van leven.

We werden uitgenodigd door een dorpje waar mensen van de Ovambo stam wonen. Niets opgezet voor de toeristen, maar een echt dorpje waar de mensen in 'normale' kleren lopen en hun tradities combineren met een steeds meer moderne leefstijl.
Om ons bezoek te eren mochten we in de hut van het stamhoofd genieten van een traditionele maaltijd. Op z'n zachtst gezegd: bijzonder! De maaltijd bestond uit een soort spinazie, pap, kippenpoten, uiteraard met klauw eraan, en.. Mopane Wurms!
Hoewel ik geen held ben als het aankomt op 'onbekend' eten, vond ik dat ik het wel op zijn minst moest proberen.
Ik moet zeggen dat de worm vooral naam frituur smaakte, en ik heel erg blij was dat ze niet meer leefden! Mijn favoriete maaltijd zal het nooit worden maar ik vond het onwijs bijzonder dat we deel uit mochten maken van hun leven!

Foto's

984c5.jpg
984c5.jpg
Tamaradegroot