Namibië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Namibië image

Namibië

Namibië
Afrika
Kidsontour

waar beginnen we aan???

Vrijdag 19 september 2008. Nederland.

Nog minder dan zes weken voor vertrek. Wij zijn er klaar voor, maar... Marijn wil niet mee! Hij is tot de ontdekking gekomen dat hij Sinterklaas dit jaar gaat missen (dat krijg je ervan als er begin september al pepernoten in de supermarkt liggen!) en dat hij niet thuis is op zijn verjaardag. Hij was nog even in de veronderstelling dat zijn vriendjes toch wel op zijn feestje zouden komen, maar toen hij hoorde dat dat niet het geval was, besloot meneer dat hij thuis wilde blijven. Heel bijdehand: 'maar mama, als er misschien andere mensen in ons huis komen wonen, dan kan ik toch gewoon thuis blijven?' Uhm, nou nee, niet dus...

We beginnen nu wel de kriebels te krijgen hoor. Onze grote mond van: 'dat doen we wel even met de kids' is aardig voorbij, het wordt hier wat stiller... Af en toe denk ik nu ook bij mezelf: waar beginnen we aan, wat is er in hemelsnaam mis met een weekje Ameland?!?!?!? Maar dan lees ik weer de geweldige verhalen op deze site en dan weet ik het weer. Maar ik ga het wel spannend vinden nu hoor, en dan voornamelijk wat de kinderen betreft. Zullen ze het leuk vinden, zullen ze zich gedragen, worden ze niet ziek, ontvoerd enz.enz.? Eigenlijk alle vragen die gesteld zijn, en waar we vrij luchtig over deden, geven nu stof tot nadenken. Het wordt gewoon tijd om eindelijk eens in dat vliegtuig te stappen!! Eigenlijk moet ik dit natuurlijk niet opschrijven, wordt vast tegen me gebruikt... Maar goed, niets menselijks is ons vreemd.

Wat hebben wij verder gedaan:

De visa voor Vietnam zijn aangevraagd.

Wij hebben ons huis voor twee maanden te huur aangeboden bij een verhuurmakelaar. (www.rotsvast.nl). Mochten we het kunnen verhuren zou dat mooi zijn (is toch weer geld) mocht het niet zo zijn, ook geen punt.

De reisverzekering is afgesloten bij de Europeesche. Wij hebben gekozen voor een doorlopende reisverzekering. De meeste doorlopende reisverzekeringen kennen een dekking voor maximaal 60 dagen, de Europeesche gaat echter tot 90 dagen aaneengesloten.

Afspraak is gemaakt voor de vaccinaties. De kinderen krijgen een Hep. A en Hep. B prik. Hep.B. had ik nooit over nagedacht, ik dacht altijd dat dit alleen via sexueel contact overdraagbaar was en daar vind ik de jongens wat te jong voor. Maar het blijkt als je deze in hun kinderjaren geeft, dit een levenslange bescherming geeft. Doen we dus maar! Verder krijgen Marijn en Lucas een Buiktyfus vaccinatie. Malaria pillen doen we niet, hiervoor vragen we lokaal advies in Zuid Vietnam.

Voor Joris hebben wij een bedje aangeschaft, dit is de travelcot van Nomad geworden. Niet omdat we hier uitgebreid onderzoek naar gedaan hebben en deze als beste uit de test kwam, maar omdat ons buurmeisje toevallig uit de hare gegroeid was, en wij deze mochten overnemen. Dank je wel, Marcel en Sandra!!

We zijn al aardig wat op pad geweest met onze bolderkar, en we zijn er supertevreden over. Nogmaals www.rambler.nl We gaan er mee het bos in, het strand op, pretparken in enz. En hij bevalt tot nu toe uitstekend!!

Rugzakjes voor de jongens zijn binnen, Lucas heeft een 2,5 liter zakje en Marijn een 6 liter zak, en ze zijn er nu al mee vergroeid. Ze lopen al wekenlang dagelijks met deze (best zware) zak op hun rug. Gevuld met een halve liter water, knuffel, pyama, tandenborstel en tutteldoekje). Aan deze rugzakken hebben we een (klim)touw vastgemaakt, zodat we ze aan onze hand kunnen houden, zonder dat ze het gevoel hebben vast te zitten. Verder hebben we een fluitje aan de rugzak bevestigd, zodat ze daarop kunnen fluiten als ze ons kwijt zijn. Roepen en huilen heeft niet zoveel zin in een drukke omgeving, dat hoor je niet zo goed, het geluid van een fluitje dringt veel verder door. ( Hoewel ik me afvraag hoever het geluid van Lucas' gekrijs komt als hij het op de heupen heeft )

Silvan heeft voor zijn verjaardag een EHBO set gekregen, wat een romantisch kado, niet???? De uitgebreide set van tropenzorg (proffesional kit incl. steriele kit).

De spullen voor de jongens zijn uitgezocht. Ze nemen alledrie een lange (afritsbroek)broek, één shirt met lange mouwen en een vest mee. Verder natuurlijk een zwembroek, twee korte broeken en wat t-shirts. Voor ons eigenlijk hetzelfde. Verder wat klein speelgoed voor in het vliegtuig. Wij hopen en verwachten onder de 20 kilo aan bagage te blijven. Voor Joris dus extra zijn eigen bed, voor de grote jongens een lakenzak. Voor Joris zullen we ook nog een pak luiers uit Nederland meenemen, en een pak melkpoeder voor de zekerheid voor de eerste weken.

Verder hebben wij de route wat concreter gemaakt voor onszelf. De tickets waren natuurlijk al lang geleden geboekt, maar we hebben nu ook de accommodatie voor de eerste week geboekt. Wij worden heel decadent opgehaald van het vliegveld, en vertrekken direct naar Koh Samet waar we zes nachten verblijven in koh samet villa (www.kohsamedvilla.com). We hebben hier een twee-kamer bungalow, direct aan het strand. Op 7 november vliegen we van Bangkok naar Hanoi. Dit doen we met Air Asia, we verbazen ons over de kosten van deze vlucht, een retourtje Amersfoort - Amsterdam met de trein is duurder!!! In Hanoi zullen we een aantal dagen blijven, een tweedaagse excursie doen naar Halong bay, en vanaf dan zijn we weer on our own. In Hanoi zullen we blijven bij Cees Verburg, die hebben we gevonden via deze site. Hij regelt ook de visa voor ons. (www.vietnamcarte.nl) De bedoeling is dan om in vier weken tijd door te reizen naar Saigon. Cees raadde ons aan bepaalde delen te vliegen, we weten echter nog niet of we dit advies opvolgen, voor een vlucht leg je je toch weer wat vast qua datum. Hier dubben we dus nog over.

Dan trekken we zo'n twee weken uit om door Cambodja te reizen. Dan weer terug naar Thailand, om Marijn's verjaardag (21 december) en de kerst door te brengen. We denken nog steeds aan Koh Chang, maar dit is nog niet concreet. Het Vietnam deel zit dus redelijk in ons hoofd, daarna kan het nog alle kanten op. Dus heeft iemand nog tips, schiet maar!!

Verder zijn we een aantal weken geleden geinterviewd voor het tijdschrift "outdoor magazine", deze ligt eind september in de winkel, dus voor de liefhebber... Een hartstikke leuk blad, gericht op, zoals de naam al zegt, outdoor activiteiten. Ze vonden het een leuk idee een artikel te doen over verre reizen met kinderen.

Volgens mij hebben we dus alles wel zo'n beetje rond. Mochten we iets dringends vergeten zijn, laat ons dat weten!!!!