Namibië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Namibië image

Rondreis Zuid-Afrika

Namibië
Afrika
Kathy53

Rondreis Zuid-Afrika

Na ruim een jaar plannen zijn we vorig jaar september met 7 vrienden op een individuele trip naar Zuid-Afrika gegaan. We hadden ons goed voorbereid en hebben we duidelijk aangegeven de we geen grote steden wilden aandoen maar alleen in de natuur wilden zijn. Dat is ons aardig gelukt. We hadden 2 gidsen mee zodat we alle tijd kregen om te fotograferen. Voor ons was het de 2e keer dat we naar Afrika gingen maar je krijgt maar geen genoeg van dat land.

We zijn gestart in Zuid-Afrika en vandaar door naar Namibie, Botswana, Zimbabwe terug naar Zuid-Afrika. Wat een belevenis. We hadden gekozen voor slapen in tenten zodat we dicht bij de natuur waren. Toppertje. 's Nachts hoorde je het wild rond je tent sluipen. Geen moment bang geweest zelfs niet toen er een nijlpaard op 4 m afstand langs ons liep.

Op een dag toen we op een zandweg naar de volgende lokatie reden stond er een auto van een stel rangers vast. Zij stonden er al vanaf de vorige avond met pech. Toen we uitgestapt waren om ze te helpen vertelden ze dat ze 's nachts leeuwen rond de auto hoorden. En daar stonden we dan, met z'n allen buiten de auto en lekker te helpen zonder ons te realiseren dat het een wildpark was. Toen toch maar even om ons heen lopen kijken of we toevallig niet op hun menulijst stonden.

Ook hebben we nog een nacht in de openlucht geslapen. 's Ochtends wel even gekeken of we toevallig geen bezoek hadden van een slang of schorpioen. Prachtig zo onder die sterrehemel.

En tja, als je dan voor de zoveelste keer een lekke band heb, ga je maar weer even je vak uitoefenen en liet mijn man zien hoe we dat in Nederland doen.

Bijna was onze reis gestrand doordat er een staking was met het leveren van benzine. Na veel gezoek toch wat gevonden als moest het handmatig opgepomp worden.

Al met al. Een schitterende reis en een enorme belevenis om daar te zijn. Nu zijn we hard onze reis naar Costa Rica aan het plannen waar we volgend jaar heen gaan met z'n vieren.

Foto's

d27f0.jpg
d27f0.jpg
Kathy53
342e6.jpg
342e6.jpg
Kathy53
b1414.jpg
b1414.jpg
Kathy53