Namibië Bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Namibië is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Namibië zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Namibië, kun je zien waar je het best in Namibië naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Namibië als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Etosha 1.

Rijd door een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika, je zult je ogen uitkijken en ontelbare wildsoorten spotten, zoals leeuwen, olifanten en zebra's. Ook de enorme Etosha Pan (een zoutpan), mag je niet missen: aan de rand van de zoutvlakte verzamelen zich in de wintermaanden verschillende vogels en wilde dieren. En in de regenperiodes, als de pan volloopt met water, is het de thuisbasis voor vele watervogels. In het park zijn drie toeristenkampen, elk met de mogelijkheid er te overnachten.
Meer Etosha inspiratie? Bekijk 2998 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


De hoofdstad van Namibië Windhoek, is gelegen in het centrale deel van het land. De regio rondom Windhoek wordt Centraal-Namibië genoemd. Het wordt grotendeels gevormd door een hoger gelegen plateau met bergen, ravijnen, graslanden en savannes. In Centraal-Namibië vind je nog authentieke boerenbedrijven met vee en jachtfarms.
Meer Centraal Namibie inspiratie? Bekijk 1426 fotos , 1 Blogs


In de jaren zestig van de vorige eeuw werden de Damara’s, een van de oudste bevolkingsgroepen van Namibië door het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime verplicht zich te vestigen in een 'thuisland’. Dit leefgebied van de Damara’s in het noorden van Centraal-Namibië noemen wij Damaraland. Het gebied kenmerkt zich door indrukwekkende rotspartijen, uitgestrekte vlaktes en acaciabomen. Het landschap wordt gedomineerd door de bergen Spitzkoppe (1784 meter hoog) en Brandberg (2573 meter hoog).
Meer Damaraland inspiratie? Bekijk 902 fotos , 1 Blogs


In het afgelegen Kaokoland in het noorden van Namibië kun je kennis maken met de Himba-bevolking. De vrouwen hebben een diep roodbruine tint doordat ze zichzelf elke dag insmeren met een mengsel van botervet, oker en kruiden. Dit beschermt ze tegen de felle zon. Een bezoekje aan de woningen is zeker de moeite waard, want de nomaden leven nog op de traditionele manier en ze zijn erg gastvrij.
Meer Kaokoland inspiratie? Bekijk 861 fotos , 1 Blogs


In het zuiden van Namibië komen vier woestijnen samen: de Kalahari, de Nama Karoo, de Succulent Karoo en de Namib. De meest spectaculaire attractie van Zuid-Namibië is de Fish River Canyon, met een lengte van 160 kilometer de op één na langste kloof van de wereld. Ook bijzonder zijn de kokerbomen vlakbij Keetmanshoop, het kuststadje Lüderitz en het woestijngebied rondom Aus.
Meer Zuid Namibie inspiratie? Bekijk 671 fotos , 1 Blogs


Swakopmund is een pittoresk knus stadje in Centraal-Namibië. Aan de even kant wordt het omgeven door het water van de Atlantische Oceaan en aan de andere kant door de hoge duinen van de Namibwoestijn. Dat Namibië in het verleden een Duitse kolonie was is hier nog goed zichtbaar. Je kunt hier 'Kaffee mit Kuchen' bestellen en menig inwoner van Swakopmund spreekt nog Duits.
Meer Swakopmund inspiratie? Bekijk 582 fotos , 1 Blogs


De Caprivi Strip is een unieke en smalle landstrook die Namibië verbindt naar Zimbabwe, Zambia en het noorden van Botswana. Tijdens een reis langs deze strook kom je langs vele dorpen. Bezienswaardig zijn de watervallen van Popa, het Mudumu National Park en andere kleinere wildparken, waaronder het Bwabwata Game Park en het Mahango Game Park.
Meer Caprivi Strip inspiratie? Bekijk 452 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


De Sossusvlei maakt deel uit van de Namib woestijn, een van de oudste en grootste woestijnen in de wereld. In de Sossusvlei liggen enkele van 's lands bekendste bezienswaardigheden, waaronder de Dune 45 (beklim deze duin vroeg in de ochtend zodat je vanaf de top de zon mooi ziet opkomen), de Deadvlei met zijn dode bomen en de Sesriem Canyon. Een ballonvaart over de Sossusvlei is een unieke ervaring.
Meer Sossusvlei inspiratie? Bekijk 349 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


De naam zegt het eigenlijk al: aan de Skeleton Coast liggen massa's scheepswrakken en menselijke skeletten. Door de onstuimige zee en de droogte verliepen reizen door dit gebied in het verleden niet altijd voorspoedig... Daarom moet je - voordat je het gebied in gaat - jezelf registreren. Zodat men weet wie erin gaat, maar ook wie eruit komen. Het park ligt in de zeer droge Namib woestijn.
Meer Skeleton Coast inspiratie? Bekijk 274 fotos , 1 Blogs


Walvisbaai is een stad in het westen van Namibië aan de Atlantische Oceaan. Het is de belangrijkste zeehaven van de stad. De visserij in dit deel van het land speelt een grote rol in de nationale economie. In het water bruist het van het leven: van walvissen tot flamingo's. Ook kunnen hier verschillende varianten van watersport worden beoefend, waaronder surfen en zwemmen.
Meer Walvisbaai inspiratie? Bekijk 248 fotos , 1 Blogs


De Namib woestijn wordt gezien als de oudste woestijn ter wereld. De 200 kilometer brede woestijn strekt zich uit van Angola in het noorden tot aan Zuid-Afrika in het zuiden. De Namib maakt onderdeel uit van het Namib-Naukluft National Park, Afrika's grootste wildpark. Ook de Sossusvlei en de Deadvlei behoren tot de Namib woestijn. Sinds 2013 staat de zandzee op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Meer Namib woestijn inspiratie? Bekijk 166 fotos , 1 Blogs


Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!