Namibië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

TV: Into the pride

Gepubliceerd: 29 nov 2009
0

Dave Salmoni, zoöloog en expert op het gebied van katachtigen, vertrekt voor zes maanden naar Namibië om daar samen te leven met een troep leeuwen in het Erindi Game Reservaat.

Zijn passie voor katachtigen is echter niet het enige dat hem hiertoe beweegt.

Agressieve leeuwen

Het betreft namelijk een groep agressieve leeuwen, die afgemaakt worden als ze niet snel om leren gaan met mensen.

Trainen

Dave wil deze dieren gaan trainen en zet daarmee zijn eigen leven op het spel om dat van de leeuwen te redden.

Voor de leeuwen geworpen

Zes maanden lang leeft Dave tussen de leeuwen en probeert hij hun vertrouwen te winnen. Zelfs voor de leeuwenkenner is dit een enorme opgave.

Vertrouwen

Als de mannelijke leider van de groep leeuwen, Brutus, hem inmiddels vertrouwt, krijgt Dave te maken met Cleopatra. Zij is cruciaal in het opvoedingsproject, vanwege haar grote invloed op de jonge welpjes.

Ultieme uitdaging

Het project is zowel een ultieme uitdaging binnen zijn vakgebied als het meest gevaarlijke project. De leeuwen staan namelijk bekend om hun agressieve gedrag naar mensen en ze hebben al verschillende veestapels verslonden.

Enige manier

Toch is samenleven met deze dieren volgens Dave de enige manier om ze aan mensen te laten wennen en dus hun leven te redden.

Uitzending

Into the pride, vanaf 1 december elke dinsdag om 21:00 uur op Animal Planet.

Bekijk hier een promo filmpjeVolg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Namibië artikelen
Reisnieuws
4x de beste landen om wilde olifanten te zien

30 aug 2017, Olifanten zijn majestueuze dieren en voor velen is het dan ook een droom om ze in het wild te zien. Maar hoe kies je in hemelsnaam uit de honderden Afrikaanse en Aziatische natuurparken?! Wij helpen je een handje op weg, maar zijn ook benieuwd naa...

0
Reisnieuws
Beestachtig mooi: Afrika’s must-see natuurparken

18 mrt 2017, Wanneer je aan Afrika denkt, komt al snel het woord safari in je op. En dat is niet geheel onterecht, want het continent beschikt over enkele van 's werelds mooiste natuurparken. Deze mag je ab-so-luut niet missen...

0
Reisnieuws
Budget tripje in Europa? De 8 beste budget airlines

13 mrt 2017, Nergens ter wereld heeft de opkomst van budgetvluchten het reizen zó beïnvloed als in Europa. Adviesbureau Skytrax stelde een top 8 samen van Europa's beste budget airlines, gebaseerd op beoordelingen van passagiers.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.