Tofo

'295229' door bdines '295229' door bdines

MozambiqueTofo

MozambiqueTofo

Vrolijke verkoper

bdines

In Tofo wordt je continu aangesproken op de markt of op strand door jongens die proberen hun zelfgemaakte sieraden te verkopen, gemaakt van schelpen. Deze jonge man is er 1 van, maar had ook zijn manier van dat je hem ook niet zou vergeten de volgende dag als je hem weer zou tegenkomen met zijn opvallende verschijning en zelfverzonnen, onvergetelijke naam: 'Big Tomato' :) Hij wilde graag op de foto... en ja, zo vergeet ik hem zeker niet meer :)

'437959' door Moonrise '437959' door Moonrise

MozambiqueTofo

MozambiqueTofo

Tussen de palmbomen

Moonrise

Mozambique is een prachtig maar spijtig genoeg arm land dat jarenlange burgeroorlog gekend heeft. Op mij heeft het land zo een indruk gemaakt dat ik er een paar maal naartoe gegaan ben. Dit is een typisch huisje uit riet gemaakt, maar het lijkt zo paradijslijk tussen de palmbomen dicht bij het strand en de indische oceaan.

'506895' door dvogelaar '506895' door dvogelaar

MozambiqueTofo

MozambiqueTofo

Mozambikaanse vrouw

dvogelaar

Tijdens het reizen door Mozambique kom je levendige, kleurrijke dorpjes met vriendelijke en lachende mensen tegen. Koop ook eens langs de weg vers gebrande cashewnoten, bananen of ananas. Lekker als tussendoortje en ook gezond.

'236040' door zeester '236040' door zeester

MozambiqueTofo

MozambiqueTofo

Goede vangst

zeester

's Morgens vroeg op het strand van Tofo zie je de vissers zich klaar maken voor vertrek en daarna lopen ze naast de boot de baai uit, naar volle zee. Een klein bootje, wat hengels en daar moeten ze het mee doen.....

'540552' door SaarAnna '540552' door SaarAnna

MozambiqueTofo

MozambiqueTofo

Storm on the beach of

SaarAnna

Outdoor scenes: Mozambique staat bekend om zijn mooie stranden, maar ook om het onstuimige subtropische klimaat. Strak blauwe luchten komen er zelden voor. Maar omdat het warm en vochtig is, zijn wat regenbuien vaak erg welkom!

'373954' door valari '373954' door valari

MozambiqueTofo

MozambiqueTofo

Balonnen zijn altijd.

valari

Het is leuk om balonnen mee te nemen op reis. Het is licht en overal op de wereld vinden kinderen het leuk om te krijgen. In Tofo heb je net achter de duinenrand, veel locals die kleine winkeltje hebben en achter de winkel met hun gezin wonen. Zo ook deze broers en zussen.

'328194' door De-Dinnes '328194' door De-Dinnes

MozambiqueTofo

MozambiqueTofo

Snorkelen met...walvi

De-Dinnes

Mozambique staat bekend om zijn prachtige stranden en wonderschone onderwaterwereld. Het snorkelen met walvishaaien (je kunt ze letterlijk bijna aanraken) is een onvergetelijke ervaring. De walvishaaien kunnen tot 20 meter groot worden en leven van plankton.

'284010' door Sharon81 '284010' door Sharon81

MozambiqueTofo

MozambiqueTofo

Strandwandeling

Sharon81

Praia do Tofo is een heerlijk relaxte plek aan de kust van Mozambique. Toeristen komen hier vooral voor het snorkelen en duiken met walvishaaien. Praia do Tofo is een echte bestemming voor backpackers. De mix van verschillende nationaliteiten zorgt voor een leuke sfeer. Maar ook de lokale bewoners zijn erg vriendelijk en maken het prachtigste handwerk. Een wandeling door het 'dorp' is een hele onderneming omdat het helemaal langs de kustlijn doorloopt. Via het strand is korter zoals ook deze "locals" gedacht moeten hebben...

'246530' door zeester '246530' door zeester

MozambiqueTofo

MozambiqueTofo

Stoer

zeester

Deze stoere knul, op het strand van Tofo kwam ik 's morgens vroeg tegen op een bijna leeg strand (het was net 6 uur). Samen met zijn broertje liep hij daar en hij was de kleine aan het leren hoe hij armbandjes moest verkopen. En ja, dat lukte ze dus prima bij mij.

'250467' door zeester '250467' door zeester

MozambiqueTofo

MozambiqueTofo

Lunch pauze

zeester

Onze eerste lunch pauze gewoon langs de kant van de weg...het eten en drinken wordt uit de truck geladen. Daar ziiten we dan in het rode zand en deze twee dames lachen en kijken even en zijn op weg naar........... de waterput misschien?

'525949' door RianneDijk '525949' door RianneDijk

MozambiqueTofo

MozambiqueTofo

Sundowner in...Mozamb

RianneDijk

Er wordt wel gezegd dat 'Praia du Tofo' één van de mooiste stranden van Afrika is. Ik heb natuurlijk niet alle stranden van Afrika gezien (was het maar zo), maar bij deze wil ik dit voor mezelf bevestigen. Een prachtig wit strand, uitgestrekte zee, weinig toeristen, geweldige golven, palmbomen en een zonsondergang waar je u tegen zegt. Bij Tofo beach wil ik je vooral echt aanraden om een oceansafari te doen, helaas kon ik daar mijn camera niet mee, anders had hier een foto van een prachtig omhoog komende walvis gestaan. Redenen genoeg om eens een bezoekje te brengen!

'261221' door walvishaai '261221' door walvishaai

MozambiqueTofo

MozambiqueTofo

Walvishaai

walvishaai

Deze walvishaaien zijn de attractie in Tofo. Veel walvishaaien trekken hier vlak langs de kust door het krillrijke water om te eten. Met kleine bootjes worden walvissafari's aangeboden waarbij er regelmatig meer dan 15 gezien worden tijdens de duur van de tocht. Gelukkig worden ze tegenwoordig beschermd, want het zijn geweldige mooie dieren die letterlijk geen vlieg kwaad doen.

'239472' door zeester '239472' door zeester

MozambiqueTofo

MozambiqueTofo

Zondagmiddag

zeester

Overdag was het druk op Tofo beach....het leek wel of alle locals naar strand waren gekomen. Er was een voetbal veld uitgezet, er werd goed gedronken, er was ruzie en plezier.... Aan het einde van de middag ging iedereen weer huiswaarts. Deze mensen moeten, omdat het nu hoogwater is, over de zandduinen klimmen.

'328195' door De-Dinnes '328195' door De-Dinnes

MozambiqueTofo

MozambiqueTofo

Zonsondergang Barra..

De-Dinnes

Mozambique staat bekend om zijn prachtige stranden. Barra Point vormt mijns inziens een van de mooiste locaties. Brede witte zandstanden, palmbomen in overvloed en nog geen massa toerisme.

'241409' door zeester '241409' door zeester

MozambiqueTofo

MozambiqueTofo

Markt

zeester

In Tofo is genoeg te doen; je kan er gewoon lekker langs het strand wandelen, relaxen, zwemmen met walvishaaien, vissen, Ook is er dagelijks een markt, vol houtsnijwerken, houtsnijwerken en nog meer houtsnijwerken, maar ook heel veel kramen vol fleuirge lappen.

'328918' door De-Dinnes '328918' door De-Dinnes

MozambiqueTofo

MozambiqueTofo

Panorama Tofo Beach

De-Dinnes

Mozambique staat bekend om haar mooie stranden. Deze panorama foto geeft een overzicht van het uitzicht vanuit ons huisje in de duinen tijdens onze vakantie in Mozambique.

'220140' door henkies13 '220140' door henkies13

MozambiqueTofo

MozambiqueTofo

Bultrug boven water

henkies13

Deze bultrug kwam nagenoeg geheel uit het water. Op dat moment ging de zodiac net naar beneden op de golven, maar de enorme waterverplaatsing geeft een idee wat voor moois dit is om te aanschouwen.

'213704' door birtevo '213704' door birtevo

MozambiqueTofo

MozambiqueTofo

Straatjongens

birtevo

Ik vond dit een leuk beeld omdat het echt het straatbeeld weergeeft van dat moment weergeeft; kinderen die lekker buiten op straat hangen, zich misschien een beetje vervelen maar vooral lekker spelen en lol maken.

'411072' door marlotrameckers '411072' door marlotrameckers

MozambiqueTofo

MozambiqueTofo

Zonsondergang

marlotrameckers

Bamboozi weather station. If the coconut she is.. Hot - sunny Wet - rain Moving - wind Gone - mist Underwater - tsunami Met op de achtergrond zonsopgang vanuit de Indische Oceaan.

'295284' door bdines '295284' door bdines

MozambiqueTofo

MozambiqueTofo

Fruit/vegetable marke

bdines

At the market in Tofo. Asked the lady if we could take a picture of her with her fruit and vegetables and then she posed with a beautyfull smile and leaf of lettuce :)

'220139' door henkies13 '220139' door henkies13

MozambiqueTofo

MozambiqueTofo

Bultrug walvissen uit

henkies13

Na een duik op de terugweg vanuit de zodiac werden we getracteerd op een walvis spectakel. Zeker 3 grote bultruggen sprongen op zo'n 20 meter van de zodiac herhaaldelijk uit het water. Jammer dat de ze erg ruw was (golven van 5 meter) dus het fotograferen was niet eenvoudig. Toch gelukt om er een paar te kieken.