Tete reisblogs

Tete

zeester was er (tot 24 okt 2009) Gepost op 24 jan 104 reacties

De volgende morgen vertrekken we om half 7 uit het park. Natuurlijk komen we op de zandweg eruit nog allerlei dieren tegen, het is immers lekker vroeg.
Het landschap wordt alleen maar mooier, heuvelachtiger ook. We zien veel bloeiende jacaranda’s en bananen plantages. In Chimoio doen we in de Shoprite weer inkopen. De Shoprite is een mega supermarkt, die je denk ik door heel zuidelijk Afrika tegenkomt. De kok kan hier alles tegelijk inkopen en wij ook. We lunchen in de truck, omdat het een lange route is en de weg erg slecht. Ook moeten we om het park heenrijden om in Tete te komen, waar we vannacht moeten slapen.
Je ziet nu af en toe afrasteringen bij de hutjes, soms ook koeien of geiten.
Uiteindelijk lukt het wel om voor donker bij de Zambezi (en in Tete) aan te komen. Hier stappen wij uit en lopen het laatste stuk. Eerst moeten we een lange brug over en daaraan zijn werkzaamheden en is maar 1 baan open. Dus de truck staat in de file en wij wandelen samen met de locals over de brug. Vanaf de brug is het nog maar een klein stukje lopen naar onze slaapplek. We kamperen vannacht bij een project van de missie (Jesus e bom). Zij steunen families die weeskinderen in hun gezin hebben opgenomen dmv eten, kleding, begeleiding etc. We worden welkom geheten dor alle kinderen uit de buurt die maar wat graag willen helpen met alles. Maar ze worden weggestuurd en de poort gaat dicht. Morgen vroeg mogen ze terug komen voor eventuele restjes.
In het donker zetten we de tenten op en wordt er een kampvuur gemaakt. Het is geen kampeerplek om vrolijk van te worden; veel muggen, serenade kwakende kikkers, disco muziek, kapotte wc’s en slechte douches. Maar voor die ene nacht slaan we ons daar wel doorheen.

zeester Positie 39541 (0 p.) Lid sinds 19-09-2007 Foto's en tips: 1717 Blogs: 26 Fans: 1

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
landschap onderweg
blogfoto nr. 2
kinderen van Tete
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Op zoek naar Chimpansees
3 5
Gepost op 24 januari
Uganda Kibale Forest NP
Livingstone, zo vrij als een vogel
2 12
Gepost op 01 februari
Zambia Zuid Zambia
walking with lions
3 8
Gepost op 29 januari
Zambia Zuid Zambia

Reacties bij deze blog

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

haha, leuk om te lezen. toen wij er waren, was de brug nog dicht ( juni 2009) en een maand later zou hij open gaan.... en wij hebben ook bij een missionaris geslapen, maar wel iets verder noordellijker. toevallig!

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Als ik dit zo lees, ben ik wel weer benieuwd naar Tete. mijn eerste reis bij deze overgang was ik <3 maanden ;-) oftwel nog niet geboren. maar het zorgde wel vooo diverse vals alarm aankondigingen van mij. Was er ook nog een hotel?

Bowral

Door: Bowral • Geplaatst op

Met welke reisorganisatie ben je gegaan?

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

wat heb je een mooie gedetaileerde verslagen gemaakt van deze reis. ik wil daar zeker een keer heen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.