Tete

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tete image

Tete

Tete
Mozambique
Zeester

Tete

De volgende morgen vertrekken we om half 7 uit het park. Natuurlijk komen we op de zandweg eruit nog allerlei dieren tegen, het is immers lekker vroeg.
Het landschap wordt alleen maar mooier, heuvelachtiger ook. We zien veel bloeiende jacaranda’s en bananen plantages. In Chimoio doen we in de Shoprite weer inkopen. De Shoprite is een mega supermarkt, die je denk ik door heel zuidelijk Afrika tegenkomt. De kok kan hier alles tegelijk inkopen en wij ook. We lunchen in de truck, omdat het een lange route is en de weg erg slecht. Ook moeten we om het park heenrijden om in Tete te komen, waar we vannacht moeten slapen.
Je ziet nu af en toe afrasteringen bij de hutjes, soms ook koeien of geiten.
Uiteindelijk lukt het wel om voor donker bij de Zambezi (en in Tete) aan te komen. Hier stappen wij uit en lopen het laatste stuk. Eerst moeten we een lange brug over en daaraan zijn werkzaamheden en is maar 1 baan open. Dus de truck staat in de file en wij wandelen samen met de locals over de brug. Vanaf de brug is het nog maar een klein stukje lopen naar onze slaapplek. We kamperen vannacht bij een project van de missie (Jesus e bom). Zij steunen families die weeskinderen in hun gezin hebben opgenomen dmv eten, kleding, begeleiding etc. We worden welkom geheten dor alle kinderen uit de buurt die maar wat graag willen helpen met alles. Maar ze worden weggestuurd en de poort gaat dicht. Morgen vroeg mogen ze terug komen voor eventuele restjes.
In het donker zetten we de tenten op en wordt er een kampvuur gemaakt. Het is geen kampeerplek om vrolijk van te worden; veel muggen, serenade kwakende kikkers, disco muziek, kapotte wc’s en slechte douches. Maar voor die ene nacht slaan we ons daar wel doorheen.

Foto's

85b49.jpg
85b49.jpg
Zeester