Tete

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tete image

Gorongosa NP

Tete
Mozambique
Zeester

Gorongosa NP

Zwaai zwaai………..

Zo gaan we uitgedund op pad naar Gorongosa NP onder begeleiding van de kok, deze heeft een voetbal fluitje en voelt zich “the boss”, op een leuke manier.
De tocht is lang. We zien het landschap veranderen van droog naar dor, de mensen lijken hier nog donkerder. Een voordeel is dat de weg al beter wordt!
De laatste 11 kilometer is echter weer een zandpad en komt uit in Chitengo safari kamp (travel@gorongosa.net). In dit kamp, dat midden in het park ligt, kan je kamperen, tented camp of een bungalowtje huren. Tot onze verrassing slapen wij hier in een bungalow. En er is een zwembad met water erin en een bar… wat een luxe….. zucht. Eerst een duik en dan lekker eten. Om 22.00 uur gaat de generator uit en is alles donker. Dus voor die tijd batterijen laden van wat ook.
Gorongosa NP is een oud park, dat zich kon meter aan het Krugerpark. In 1981 viel de RENAMO het park binnen en werden medewerkers ontvoerd. In de jaren erna nam het geweld in en rond het park toe. In 1983 werd het park gesloten. Dieren werden afgeschoten om de sport, hun vlees of ivoor. Dit ging door tot 1994. Nu is men bezig om het park weer in oude eer te herstellen.
Om half 7, na het ontbijt, gaan wij met een grote open truck het park verkennen. Het park is erg divers; van dichte bossage tot een groot wetland (dat nu droog staat). We rijden eerste door het yellow fever stuk bos. Deze bomen heten zo, omdat Livingstone met zijn mannen onder dit soort bomen (zie foto) heeft geslapen en toen zich is geworden. Ook schijnen deze bomen malaria muggen aan te trekken. Natuurlijk zijn er ook allerlei modellen en soorten baobab bomen. Verder zien we; een penseelzwijn, knobbelzwijnen te over, wever vogeltjes, ibissen, pelikanen, hamerkoppen, bavianen, grijze tok, waterbokken, impala’s etc. Als we terugkomen is B ook gearriveerd. Hij was gister avond laat aangekomen en toen waren de hekken van het kamp al op slot.
Na te laatste nieuwtjes gehoord te hebben lekker luieren bij het zwembad, het is tenslotte vakantie. ’s Middags is de tweede safari. We zien weinig, waarschijnlijk is het nog te warm. Zelfs de olifanten hebben geen dorst. Dan zien we koedoes, nyala’s en div. vogels, maar ook een leeuwin. Lekker lui in de schaduw. Toch nog een goed einde aan deze middag safari, want de leeuw laat zich hier zelden zien!

Foto's

46209.jpg
46209.jpg
Zeester
c5abd.jpg
c5abd.jpg
Zeester
97938.jpg
97938.jpg
Zeester