Mozambique foto's & tips

'401563' door jorntgerritsen '401563' door jorntgerritsen

MozambiqueInhambane

MozambiqueInhambane

Kleurenspektakel

jorntgerritsen

Het was net vloed geworden en we zaten op onze veranda over de zee te staren, toen de zon onder begon te gaan. De lucht vulde zich met 100-en wolkjes en kort daarna kleurde de lucht zich in fracties van seconde van blauw, naar geel, oranje, rood, roze, paars....WAUW, een moment dat ik nooit meer vergeet! De foto is genomen in Mozambique, Inhambane, Flamingo Bay Lodge. Tot nu toe de mooiste zonsondergang die ik ooit heb meegemaakt...wat een kleuren, wat een lucht, wat een locatie....

'30698' door hestermaasdam '30698' door hestermaasdam

MozambiqueTete

MozambiqueTete

Slangenhuid te koop.

hestermaasdam

onderweg naar tete.

'497290' door Jelle51 '497290' door Jelle51

MozambiqueTete

MozambiqueTete

Meisjes portret

Jelle51

Dit mooie meisje is een weeskind en woont in een weeshuis aan de Zambezi rivier in Tete. Haar ballon was geknapt en we hadden geen andere meer.

'295229' door bdines '295229' door bdines

MozambiqueTofo

MozambiqueTofo

Vrolijke verkoper

bdines

In Tofo wordt je continu aangesproken op de markt of op strand door jongens die proberen hun zelfgemaakte sieraden te verkopen, gemaakt van schelpen. Deze jonge man is er 1 van, maar had ook zijn manier van dat je hem ook niet zou vergeten de volgende dag als je hem weer zou tegenkomen met zijn opvallende verschijning en zelfverzonnen, onvergetelijke naam: 'Big Tomato' :) Hij wilde graag op de foto... en ja, zo vergeet ik hem zeker niet meer :)

'522180' door Jelle51 '522180' door Jelle51

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Piano speler in het..

Jelle51

In de binnenstad van Maputo vindt je een oude fort die werd gebouwd door de Portugezen in het midden van de 19e eeuw in de buurt van de plaats van een eerder fort. Binnen is een tuin en een klein museum met overblijfselen uit de tijd van de vroege Portugese uitstapjes naar het gebied . In een van de kleine zaaltjes stond een piano waar deze jonge man vol overgave op speelde.

'515583' door Jelle51 '515583' door Jelle51

MozambiqueLimpopo NP

MozambiqueLimpopo NP

Wat mot je

Jelle51

Een grote groep nijlpaarden komt aan het eind van de dag boven water in de Limpopo rivier om aan land te gaan, even wachten ze tot we voorbij met ons bootje. Het Limpopo park in Mozambique grenst aan het Krugerpark veel van de dieren uit dit park zijn de grens overgestoken, vooral olifanten. Doordat het Limpopo National Park veel minder bekend is zult u met zeer weinig andere toeristen kunnen genieten van de rijke flora en fauna van het gebied.

'506189' door Jelle51 '506189' door Jelle51

MozambiqueBazaruto Archipel NP

MozambiqueBazaruto Archipel NP

Etende krab

Jelle51

Een van de mooiste bestemmingen die wij tijdens onze rondreis door Mozambique hebben bezocht, is de paradijselijke eilandengroep van het Bazaruto Archipel. Deze archipel bestaat uit de drie hoofdeilanden Magaruque, Benguerra en Bazaruto en zijn stuk voor stuk werkelijk idyllisch. De eilandengroep is in zijn geheel een nationaal park vanwege het rijke vogelleven, maar vooral vanwege de koraalriffen met prachtig gekleurde vissen, inktvissen en andere zeedieren in de meest fantastische kleuren. Je kan snorkelen bij Coral gardens en waar wij hebben gesnorkeld, Two Mile Reef, wat volgens kenners een van mooiste koraalriffen in de Bazaruto Archipeli is. Na het snorkelen kan je met de boot langs en op de eilanden, allen met een prachtig wit zandstrand, waar veel vogels voorkomen, zoals de roze pelikanen en grote groepen flamingo's. Het eiland Bazaruto heeft hoge duinen van spierwit zand, warm om te beklimmen, maar het uitzicht over het turquoise water en de eilanden is adembenemend mooi. Wij hebben verschillende eilandjes aangedaan. Tijdens de vaart, veel dolfijnen, manta's en zelfs een zeekoe die nieuwsgierig om onze boot heen zwom. Je kunt op de eilanden en dan vooral op Bazaruto en Benguerra, lodges en resorts huren. Omdat het behoud van het ecosysteem en duurzaam toerisme voorop staan zijn er niet veel resorts op de eilanden. Goedkoper is het om een huisje te huren op het strand in Vilanculos. Vanuit de resorts is het mogelijk om een dagtocht te maken naar het Bazaruto Archipel. Heel vroeg in de ochtend maakte ik deze foto aan het strand.

'406142' door PleunGroeneveld '406142' door PleunGroeneveld

MozambiqueInhambane

MozambiqueInhambane

Straathandel

PleunGroeneveld

In het overwegend erg arme Mozambique zie je weinig gewone winkels, veel van de handel wordt op straat gedaan.Toen wij er waren kon je bijvoorbeeld amper vlees kopen omdat het er gewoon niet was. Maar er zijn ergere dingen in het leven.

'437959' door Moonrise '437959' door Moonrise

MozambiqueTofo

MozambiqueTofo

Tussen de palmbomen

Moonrise

Mozambique is een prachtig maar spijtig genoeg arm land dat jarenlange burgeroorlog gekend heeft. Op mij heeft het land zo een indruk gemaakt dat ik er een paar maal naartoe gegaan ben. Dit is een typisch huisje uit riet gemaakt, maar het lijkt zo paradijslijk tussen de palmbomen dicht bij het strand en de indische oceaan.

'338888' door Jelle51 '338888' door Jelle51

MozambiqueTete

MozambiqueTete

Schoonheid

Jelle51

Dit prachtige meisje woont in Tete, een stad aan de Zambezi. We logeerden daar op een zeer eenvoudige campsite bij de kerk. Dit en andere kinderen worden daar opgevangen door een Nederlandse pater.

'494922' door Jelle51 '494922' door Jelle51

MozambiqueTete

MozambiqueTete

Weesmeisje uit Tete

Jelle51

In Tete heeft een Nederlandse priester een weeshuis opgericht om wezen en verlaten kinderen uit de stad op te vangen, het ligt vlak naast de brug over de Zambesie . Er is een campsite waarvan de opbrengst wordt gebruikt om het weeshuis te bedruipen. Het is een klein veldje met heel simpele toiletten en een klein overkapt gedeelte. Ook dit prachtige meisje woont daar.

'313886' door jillisjacobs '313886' door jillisjacobs

MozambiqueBazaruto Archipel NP

MozambiqueBazaruto Archipel NP

Hunting crabs

jillisjacobs

Dit meisje is samen met haar broertje aan het jagen voor krabben. Zo kan zij weer haar familie voorzien van eten op de warme avond in de Bazaruto Archipel. Een eilandengroep voor Mozambique

'380346' door time2go '380346' door time2go

MozambiqueBazaruto Archipel NP

MozambiqueBazaruto Archipel NP

Dhow safari

time2go

Een authentieke overtocht naar Magaruque Island met een Dhow waarvan het zeil vervaardigd was van Unicef materiaal. Door weinig wind en afnemend tij duurde de tocht langer dan verwacht. Alternatief: de 'powerboat' van de Zuid-Afrikaanse concurenten.

'421542' door MaaikeAart '421542' door MaaikeAart

MozambiqueBazaruto Archipel NP

MozambiqueBazaruto Archipel NP

Prachtplek

MaaikeAart

Het eiland Magaruque is een klein eiland onderdeel van de Bazaruto Archipel. Een prachtig praktisch onbewoond eiland. Heerlijke plek om te snorkelen, maar vooral ook om helemaal niets te doen.

'382425' door HenkVanetie '382425' door HenkVanetie

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Rust !

HenkVanetie

Wij reden door Maputo Mozambique, wat trouwens een redelijk gevaarlijke stad. Mozambique behoort tot één van de armste landen van Afrika en ik heb nog nooit zoveel mensen bij elkaar gezien. Ik ben toch ook in New York geweest, maar dit.... In al die drukte stonden in het park deze 2 mannen heerlijk muziek te maken wat een rust, terwijl de kinderen er naar luisterden. Het kleine ventje helemaal rechts sloeg met zijn handen op de blote buik, een vorm van trommelen. Een geweldig tafereel.

'268543' door ejfovermaat '268543' door ejfovermaat

MozambiqueInhambane

MozambiqueInhambane

Kril, kril en nog een

ejfovermaat

Snorkelen en duiken in Mozambique levert gegarandeert Walvishaaien op. Deze enorme joekels zijn op zoek naar kril. Ik had het geluk midden in een groep te belanden. mijn dag kon niet meer stuk. Alleen...........hoe kon ik uit het water zonder de kwetbare huid van deze dieren te raken met mijn vinnen. Ben dus maar op mijn plaats gebleven tot er een gaatje tussen die enorme lijven kwam. De huid is erg kwetsbaar en bij een kleine verwonding lopen ze een groot risico op bacteriele infecties. Oppassen dus !!!!

'506895' door dvogelaar '506895' door dvogelaar

MozambiqueTofo

MozambiqueTofo

Mozambikaanse vrouw

dvogelaar

Tijdens het reizen door Mozambique kom je levendige, kleurrijke dorpjes met vriendelijke en lachende mensen tegen. Koop ook eens langs de weg vers gebrande cashewnoten, bananen of ananas. Lekker als tussendoortje en ook gezond.

'72391' door Settie '72391' door Settie

MozambiqueInhambane

MozambiqueInhambane

Sprinkhaan

Settie

Heel bijzonder deze sprinkhaan. Er leeft b ijna niets meer in Mozambique, maar gelukkig waren deze gekleurde beestjes er in overvloed.

'301384' door Danny-Iris '301384' door Danny-Iris

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Moeder en kind

Danny-Iris

De dag dat we de grens van Mozambique naar Zuid Afrika over zouden steken zijn we bij een klein dorpje gestopt om kleding en andere spulletjes uit te delen. Mozambique is een van de armste landen ter wereld en de inwoners van dit dorpje waren dan ook heel erg blij met onze komst. Toen ze door hadden wat we kwamen doen begonnen ze te dansen en te zingen! Een prachtig moment, heel bijzonder dat mensen zo blij kunnen zijn met zulke kleine dingen. Ze wilde zelfs de plastic tas hebben waar we de spullen in hadden bewaard!

'393809' door valari '393809' door valari

MozambiqueLimpopo NP

MozambiqueLimpopo NP

Laat jou deur die...v

valari

Steek midden in het Krugerpark de grens over naar Mozambique. Een kleine 'tip' moet je geven om snel de grens over te mogen, maar daarna kom je in het rustige Limpopo NP. Een prachtige natuurcamping (met uitzicht zie foto) ligt op je te wachten. Je komt helemaal tot rust.

'420456' door MaaikeAart '420456' door MaaikeAart

MozambiqueLimpopo NP

MozambiqueLimpopo NP

Gekleurd

MaaikeAart

Vanuit het Kruger park zijn we de grens met Mozambique overgestoken. We hebben overnacht in Machampane Camp. Een tentenkamp in de middle of nowhere. Maar een fantastische plaats. Rondom onze tent verbleef dit mooi gekleurde vogeltje.