Maputo

Maputo is een van Afrika’s meest aantrekkelijke steden. De stad is gelegen op een kleine klif die uitkijkt over de Maputo baai. Lange tijd is Maputo overschaduwd door het kolonialisme en de oorlog, maar nu heeft het zijn eigen bijzondere kenmerken. Het is een drukke stad die veel te bieden heeft qua architectuur, nachtleven, kleurrijke markten en cultuur.

Informatie over Maputo

Beste foto's & tips van Maputo

'522180' door Jelle51 '522180' door Jelle51

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Piano speler in het..

Jelle51

In de binnenstad van Maputo vindt je een oude fort die werd gebouwd door de Portugezen in het midden van de 19e eeuw in de buurt van de plaats van een eerder fort. Binnen is een tuin en een klein museum met overblijfselen uit de tijd van de vroege Portugese uitstapjes naar het gebied . In een van de kleine zaaltjes stond een piano waar deze jonge man vol overgave op speelde.

'382425' door HenkVanetie '382425' door HenkVanetie

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Rust !

HenkVanetie

Wij reden door Maputo Mozambique, wat trouwens een redelijk gevaarlijke stad. Mozambique behoort tot één van de armste landen van Afrika en ik heb nog nooit zoveel mensen bij elkaar gezien. Ik ben toch ook in New York geweest, maar dit.... In al die drukte stonden in het park deze 2 mannen heerlijk muziek te maken wat een rust, terwijl de kinderen er naar luisterden. Het kleine ventje helemaal rechts sloeg met zijn handen op de blote buik, een vorm van trommelen. Een geweldig tafereel.

'301384' door Danny-Iris '301384' door Danny-Iris

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Moeder en kind

Danny-Iris

De dag dat we de grens van Mozambique naar Zuid Afrika over zouden steken zijn we bij een klein dorpje gestopt om kleding en andere spulletjes uit te delen. Mozambique is een van de armste landen ter wereld en de inwoners van dit dorpje waren dan ook heel erg blij met onze komst. Toen ze door hadden wat we kwamen doen begonnen ze te dansen en te zingen! Een prachtig moment, heel bijzonder dat mensen zo blij kunnen zijn met zulke kleine dingen. Ze wilde zelfs de plastic tas hebben waar we de spullen in hadden bewaard!

Laat kaart zien