Maputo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Maputo image

Maputo

Maputo
Mozambique
Renske

Stage Nederlandse ambassade in Mozambique

Nou, het avontuur begon al goed: eerst was mijn koffer veel te zwaar, dus moest er heel wat uit gooien en tijdens de vlucht van Amsterdam naar Johannesburg kreeg een passagier een hartaanval en werd bijna naast mij neergezet. Goed, ik zat wel in de Business Class, dus ruimte genoeg, maar het was toch niet heel prettig om zo dicht naast deze man te zitten, die overigens wel heel goed werd behandeld door 3 artsen die toevallig aan boord zaten. Gelukkig mocht ik redelijk snel naar een andere stoel verplaatsen, omdat het vliegtuig lang niet vol zat. De piloten en artsen besloten een tussenlanding te maken in Rome om de man nog in Europa te laten behandelen (we waren al bijna boven Afrika volgens mij, dus lange weg terug en we moesten veel brandstof lozen voordat we konden landen). Door al dit gedoe 3 uur te laat aangekomen op Johannesburg (half 2 's nachts) en het hotel zat vol, dus heb de hele avond in een soort restaurantje gezeten koffie en cola drinkend met meer gestrande mensen. Op zich niet heel erg, behalve dan dat het daar letterlijk 4 graden was en ik niet echt warme kleding bij me heb... Het laatste uur was ik zo moe dat ik de hele tijd rondjes door de winkeltjes heb gelopen om niet in slaap te vallen.
Het vertrek naar Maputo was ook vertraagd ivm tankproblemen, maar vertrek was maar een uurtje later dan gepland.
Oom Frans kwam me ophalen van het vliegveld! De rest van de middag niet heel veel meer gedaan, beetje geïnstalleerd en aan het zwembad gezeten. Het is hier wel een stuk kouder dan verwacht, vooral 's avonds koelt het snel af! De zon gaat al rond half 6 onder en dan kun je ook niet echt meer buiten zitten.
Vrijdag al gelijk eerste werkdagje gehad, duurt hier op vrijdag maar tot half 2!! prima! beetje ingelezen en kennis gemaakt met iedereen.
's Middags rondgereden door de stad met Frans en een slowaakse vriend die hier aan het reizen is. Heel bijzonder, echt Afrika! Helemaal de stad uit is de weg niet geasfalteerd en vol met diepe gaten in de weg. Als je geen 4x4 hebt kan je hier maar beter niet komen... 's Avonds al gelijk een bbq bij een van de medewerkers van de ambassade, was heel gezellig en gelijk iedereen een beetje beter leren kennen!
Na de bbq nog met z'n 4en (lotte (secretaresse van Frans), Liesbeth (beleidsmedewerker) en Lieske (andere intern)) een drankje gedaan in Rua d'arte, is een straat waar ze 2 doeken hangen 's avonds en daar komen dan bandjes en dj's spelen en zijn barretjes, heel geestig concept!
Zaterdag ging Frans naar Ilha de Mocambique, dus zou alleen zijn tot dinsdag. Maar gelukkig veel te doen hier: Zaterdag met Lotte en Liesbeth naar de markt geweest, rondgereden en geluncht, 's avonds weer uit eten geweest, ook met Lieske. Daarna ben ik met Lieske naar een feestje geweest bij iemand thuis, was ook heel grappig, want er waren veel mensen die ook niet echt iemand kende, dus gelijk weer veel nieuwe jonge mensen leren kennen. Het stikt hier echt van de jonge internationale mensen die allemaal of intern zijn of ergens bij een ngo werken! Uiteindelijk nog in een lokale disco (Whafalala) beland met een groepje van dat feestje.
Zondag even naar de supermarkt om shampoo en zonnebrand (maar liefst 24 euro voor een fles!!!) etc te kopen en daarna aan het zwembad gezeten. Toch wel een beetje fris in bikini en de zon verdwijnt om kwart voor 4 al achter het huis, dus toen maar binnen gezelen en tv gekeken...
Om half 8 begon vandaag de werkdag al!!! is hier normaal... dag is wel al om half 5 klaar, dus prima!
Ben benieuwd wat me verder te wachten staat!
(foto's volgen)

Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "Stage Nederlandse ambassade in Mozambique"

 • profile image comment
  Door Zeester• geplaatst op 13 Sep 2009 | 15:00:23

  ok...wat een leuke plek voor stage. kijk uit naar de volgende blog. Ik reis 15/10 naar Maputo toe, voor 24 daagse reis, dus alle info is welkom

  Bericht aangepast op 08:14:40
 • profile image comment
  Door Joanna• geplaatst op 26 Aug 2009 | 14:03:15

  ah, zie het al, op de NL ambassade! Wat interessant zeg, en een bijzondere stad he, Maputo. Veel plezier, het zal een bijzondere ervaring zijn om hier wat langer te zitten!

  Bericht aangepast op 08:13:36