Limpopo NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Limpopo NP image

Limpopo NP

Limpopo NP
Mozambique
Fiep

Machampane

De verjaardag van mijn vriend, en deze dag gingen we de grens over tussen Zuid Afrika en Mozambique. We namen de grenspost die in het Krugerpark ligt, deze is speciaal voor toeristen en de overgang was dan ook een fluitje van een cent. De visa voor Mozambique hadden we wel al vanuit Nederland geregeld. Er was nog wel wat onduidelijkheid over de 3rd party insurance. Deze verzekering is in Mozambique verplicht. We hadden het autoverhuurbedrijf gevraagd dit te regelen maar bij aankomst bleek dat het niet gebeurd was. Het kon ook niet ‘on the spot’ geregeld worden want het was zondag. De autoverhuurbedrijf mevrouw verzekerde ons dat deze verzekering aan de grens te krijgen was, nou niet dus.

Eenmaal in Mozambique reden we vol goede moed (maar zonder 3rd party insurance) naar ons verblijf in Limpopo. Er zijn verschillende opties om te overnachten in het park, wij zaten in Machampane. Een kamp met 4 luxe bungalowtenten aan het water. De weg er na toe was niet in al te beste conditie maar we reden dapper door. De bewegwijzering was ook niet optimaal evenals de GPS. En als toegift lag er een serieuze tak op de weg waar we met geen mogelijkheid overheen konden. Dan zit er niks anders op om met het zaagje op het Zwitsers zakmes de tak uit de weg te ruimen, best een hele klus. Ons goeie humeur was inmiddels een beetje weg na 5uur over onverharde hobbelwegen en we waren blij toen we de tenten eindelijk zagen.

Ons goede humeur kwam gelukkig onmiddellijk terug toen we de auto uit stapte. We werden meteen verwelkomd door een breed grijzende dame die de chef kok en hoofd huishouding bleek te zijn. Achter haar stonden de managers van het kamp om ons welkom te heten en mijn vriend met zijn verjaardag te feliciteren.

De accommodatie was dik in orde. Comfortabel, groot en met een prachtig uitzicht. Eigenlijk was er geen barst te doen in het kamp. ’s Ochtends werd er een wandeling georganiseerd (met gewapende ranger) en ’s middags een game drive. De tussenliggende uren had je lekker vrij. Ondanks dat er niks te doen was, was het echt niet saai. Er zit zoveel leven in dat park dat we de hele dag vogeltjes, bavianen, wrattenzwijnen en olifanten voorbij zagen komen. Helaas zijn er door stropers beduidend minder dieren dan in het naastgelegen Kruger. Er hobbelde ook een wrattenzwijn met drie poten rondom onze tent, die was in een strik één poot kwijt geraakt. Ik hoop oprecht dat er toch wat (niet teveel ;)) toeristen naar Mozambique zullen gaan. Als de bevolking geld kan verdienen met toerisme laten ze het stropen misschien. Er waren nog 2 andere tenten bezet wat het erg gezellig maakte. Zo’n afgelegen bestemming trekt een bepaald soort publiek en die kunnen zijn doorgaans erg goed in wijntjes drinken en (reis)verhalen vertellen :D

De eerste avond was het bijzonderst. Omdat mijn vriend jarig was gingen we BBQ-en. Het was kraakhelder en de melkweg was prachtig. Zodat we het niet koud kregen zaten we allemaal rond een groot kampvuur. Op dat vuur werd het vlees geroosterd en een brood gebakken (birthday-bread in plaats van birthdaycake). De beste barbecue die we ooit gehad hebben. Glaasje wijn erbij en gehypnotiseerd worden door de dansende vlammen van het kampvuur. Boven het geknisper van het vuur uit hoorde we de hyena’s huilen en in de verte zelfs het gebrul van een luipaard. We zijn één avond de rijkste mensen op aarde geweest...

En voor een ieder die deze rit ook gaat maken, bij de uitgang van het park was écht de 3rd party insurance verkrijgbaar!

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.