Inhambane

Inhambane is één van de tien provincies van Inhambane. De provincie is vernoemd naar de gelijknamige hoofdstad, die zeker een bezoek waard is. Inhambane ligt in het zuiden van het land aan de Indische Oceaan. Even uit de kust ligt de paradijselijke eilandengroep Bazaruto, dat een prachtige onderwaterwereld heeft.

Informatie over Inhambane

Beste foto's & tips van Inhambane

'495027' door A.Verleg '495027' door A.Verleg

MozambiqueInhambane

MozambiqueInhambane

Kraamkamer

A.Verleg

De baai van Inhambane heeft maar een relatief smalle opening naar de oceaan, het is er dus rustig. De ideale omstandigheden voor vissen om hun eieren te leggen. De baai is dus de kraamkamer van de oceaan. Hier duiken betekend zwemmen tussen grote hoeveelheden vissen in alle stadia van hun groei. Je komt de meest bijzondere vissen tegen. Een heel groot nadeel, de arme lokale bevolking vist hier en vist dus veel te jonge vis weg. Er is nu een samenwerkingsverband gestart tussen vissers, hoteleigenaars en natuurbeschermers, in de hoop dat de vis niet het slachtoffer wordt, zodat iedereen nog in lengte van dagen kan genieten van deze unieke plek.

'401563' door jorntgerritsen '401563' door jorntgerritsen

MozambiqueInhambane

MozambiqueInhambane

Kleurenspektakel

jorntgerritsen

Het was net vloed geworden en we zaten op onze veranda over de zee te staren, toen de zon onder begon te gaan. De lucht vulde zich met 100-en wolkjes en kort daarna kleurde de lucht zich in fracties van seconde van blauw, naar geel, oranje, rood, roze, paars....WAUW, een moment dat ik nooit meer vergeet! De foto is genomen in Mozambique, Inhambane, Flamingo Bay Lodge. Tot nu toe de mooiste zonsondergang die ik ooit heb meegemaakt...wat een kleuren, wat een lucht, wat een locatie....

'490260' door A.Verleg '490260' door A.Verleg

MozambiqueInhambane

MozambiqueInhambane

Smile a little smile

A.Verleg

We reden die dag in de richting van Inhambane en moesten stoppen voor wegwerkzaamheden. Niet de eerste keer overigens, maar deze keer hadden we goedlachse toeschouwers, kinderen met grote emmers water op hun hoofd. En maar lachen en zwaaien. Het oponthoud viel dus alles mee.

Laat kaart zien