Mozambique

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mozambique image

Rondreis Zuid-Afrika & Mozambique

Mozambique
Afrika
Eaglezmr2

Rondreis Zuid-Afrika & Mozambique

Dag 4: Ponta Malongane
Vandaag vroeg op, 2 duiken in de planning maar het weer is verschrikkelijk slecht, veel wind, veel regen en vrij hoge golven. Eenmaal bij de duikschool aangekomen krijgen we al snel te horen dat er vandaag niet gedoken gaat worden, flink balen dus! We doen een drankje en hebben het geluk dat iemand met een auto ons met de duikspullen weer af wil zetten, gelukkig hebben we niet alles bij ons maar dit was een stuk beter dan weer helemaal over het strand terug lopen.

Ook in de middag klaart het nog niet op, we belanden zelfs in de lounge waar een televisie staat en de laatste film van Batman begint net, je moet iets. Beetje film kijken en af en toe een paar minuten slapen op een lekkere bank is ook niet verkeerd maar vergeleken met een dagje duiken wel een domper.

Het is ondertussen droog en we lopen richting het dorpje, een stuk of 20 hutjes, een zeecontainer wat de supermarkt voor moet stellen, een pizza hutje en 2 kleine restaurants, we gaan het er maar op wagen. We komen wat kinderen tegen en al snel wordt er gevoetbald en gebruiken we onze paraplu als honkbal knuppel, wat kunnen ze daar nog blij zijn met niets, echt geweldig om mee te maken. Ook komen Herman en Moses voorbij lopen die een dorp verderop wonen, elke dag een uur lopen, niet voor te stellen eigenlijk.

We hebben nog 1 avond en beslissen om beide restaurant maar uit te proberen, we beginnen bij de Sunset Shack welke over het Sugi meer uit kijkt, een houten hutje, wat golfplaten, een paar picknick tafels en een vuurplaats. De bediening is erg vriendelijk en de hamburger om te smullen, dat hadden we niet verwacht. Af en toe komt er een 4x4 langs rijden en als snel belanden we vanaf de picknick tafel aan de bar. Aan de muur hangt een grote kunststof jerrycan met een bruine vloeistof erin, de lokaal gestookte rum gaan we natuurlijk niet overslaan! We hebben morgen weinig plannen dus we zakken lekker door en gaan daarna met ons zaklampje naar het tweede restaurant voor een late night snack.

Come to see is ongeveer vergelijkbaar met het andere restaurant, rugby op de tv en een tafel vol dronken Engelsen die al snel worden weggestuurd. Met een bord vol garnalen en een koud biertje genieten we van de laatste uurtjes in Mozambique en ondanks dat we wat pech hebben met het duiken hier hadden we het zeker niet willen missen. De combinatie van de ontzettend aardige mensen, het tevreden zijn met weinig, het leuke dorpje, lekker eten en onze tent dicht bij de zee zorgen voor een onvergetelijke ervaring!

Foto's

e10fe.jpg
e10fe.jpg
Eaglezmr2
742ce.jpg
742ce.jpg
Eaglezmr2

Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "Rondreis Zuid-Afrika & Mozambique"

 • profile image comment
  Door Agrotewal• geplaatst op 01 Dec 2015 | 09:58:04

  Jammer dat het weer roet in het eten heeft gegooid.

  Bericht aangepast op 08:11:56
 • profile image comment
  Door Eaglezmr2• geplaatst op 01 Dec 2015 | 10:14:17

  Ja helaas, maar daardoor hebben we wel de tijd genomen om het dorpje in te lopen:)

  Bericht aangepast op 08:11:56