Mozambique

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Mozambique image

rondreis Zuid-Afrika & Mozambique

Mozambique
Afrika
Eaglezmr2

rondreis Zuid-Afrika & Mozambique

Dag 2: Pongola --> Ponta Malongane

Vandaag een goede 200km voor de boeg, deels snelweg en daarna over op een secundaire weg zoals onze kaart aangeeft. We stoppen eerst bij een Pick&Pay en bij een Spar supermarkt. 2 koelboxen en een lading ijs, eten en drinken inslaan want in Mozambique is het self-catering en het is ons niet helemaal duidelijk of er restaurants/winkels in de buurt zitten.

Onderweg komen we over een mooie weggetjes door de heuvels en zien we veel kleine dorpjes waar van alles wordt verkocht, helaas moeten we om 14:00 uur bij de grens zijn dus we proberen zoveel mogelijk door te rijden. Wel stoppen we even bij de Jozini dam, het meer staat o.a. bekend om het vissen op tijgervissen.

Het is even zoeken bij de grens, de bewaakte parkeerplaats is niet meer dan een stuk grasland met een hek en een hutje waarin iemand ligt te slapen. Voor 160 rand (ongeveer 10 euro) past hij 4 dagen op onze auto. We slepen de koffers en de koelboxen richting de grens en een paar stempels verder staan we in Mozambique, het visum hadden we gelukkig al geregeld want dat wil de laatste tijd nog wel eens voor problemen zorgen…. Lees: genoeg geld neer leggen.

Hier stopt ook de geasfalteerde weg, zonder 4x4 auto kun je geen kant op dus wel hebben een transfer geregeld naar ons verblijf. Stipt op tijd komt er een soort safari auto aangereden en maken we kennis met Annibal, de chauffeur en 1 van de bewakers van het luxe tenten kamp. Alleen de rit er naar toe is al een belevenis. Alleen maar zandpaadjes zonder richtingsborden. Na 45 minuten rijden komen we aan het bij kamp en al snel blijkt dat we de eerste 2 nachten de enigste gasten zijn, lekker rustig dus!

Het Tartaruga Maritima kamp heeft maar een paar tenten die ver van elkaar liggen en verbonden zijn door verhoogde houten paden, er is een gezamenlijke keuken, tv lounge en zwembad met vuurplaats. Voor de rest is er ook werkelijk niets, strand, zee en rust, daar houden we wel van!

We hebben een luxe tent op een verhoogd platform in het bos, een goed bed, eigen badkamer en een zitje voor de tent, erg gezellig! Al snel ligt er een hond voor ons huisje die niet meer van onze zijde wijkt, gelukkig zijn we honden-gek. We moeten voor 17:00 uur richting een duikschool als we de volgende dag willen duiken, gewoon het strand op lopen, rechtsaf slaan en na 15 minuten zie je het wel verschijnen. Zo gezegd, zo gedaan. Met hond buddy naast ons hadden we het al snel gevonden, even snel wat duikpasjes laten zien en we mochten niet vertrekken zonder een biertje te drinken, heel vervelend allemaal.

Bij een barretje dat uitkeek over de zee was het goed vertoeven, in de verte zien we de “breaching whales” echt vet! Na wat gezellige uurtjes lopen we weer via het stand naar onze tent want er moet toch echt gekookt worden vandaag. Overigens geen ramp hier, een volledig ingerichte keuken met uitzicht op zee en 2 barbecues. Wat spareribs en groente later vallen de oogjes weer dicht en morgen moeten we weer vroeg op dus bedtijd. De waakhond ligt voor de deur en houdt de aapjes op afstand, wat een rust hier!

Foto's

594e9.jpg
594e9.jpg
Eaglezmr2
cd190.jpg
cd190.jpg
Eaglezmr2
b53ba.jpg
b53ba.jpg
Eaglezmr2
51429.jpg
51429.jpg
Eaglezmr2
39343.jpg
39343.jpg
Eaglezmr2
9135c.jpg
9135c.jpg
Eaglezmr2