Bazaruto Archipel NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Je eigen dhow voor een dag (of twee)

Bazaruto Archipel NP,
Mozambique


Het kan ook bijna niet anders: in Mozambique, het land met ruim 2.600km aan kustlijn, maak je de mooiste zeiltocht off the beaten track. Wellicht een van de mooiste zeiltochten die we hier hebben gemaakt was naar de Bazaruto eilanden groep.

Er zijn tour operators die zeiltochten aanbieden, maar wij raakten via via in contact met iemand die ons wel wilde meenemen op zijn bootje. Check uiteraard wel even de veiligheid (je zit immers op open zee), maar dit maakte het een echt lokaal avontuur!

Deze zand eilanden, een paar uurtjes zeilen voor de kust van Vilankulos, zijn de perfecte plek om een dagje (of twee) door te brengen. Je schipper stookt een vuurtje, gooit wat vers gevangen vis en garnalen op het rooster of kookt je een heerlijke vissoep: wat jij wilt! Ondertussen klim jij op de tientallen meters hoge zandduinen, vanaf waar je het meest betoverende uitzicht hebt over het omringende water. Of je duikt het water in met je duikbril en waant je in een waar aquarium. Je zult je er echt niet vervelen!

Als je wilt blijf je een nachtje slapen op de boot. Onder de duizenden sterren val je in een diepe slaap, en droom je waarschijnlijk over de betoverende wereld waar je je bevindt.

Op de foto zie je het strand van Vilankulos, net nadat we waren teruggekeerd van onze zeiltocht. Je ziet alle vissers dhows in het water liggen. Een zeiltocht hier is een echte aanrader: het is prachtig!