Mozambique Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Overstroming Krügerpark

Gepubliceerd: 26 mei 2008
0

Mozambique vreest voor een overstroming die ook het Krügerpark zal treffen. Tienduizenden mensen zijn opgeroepen het gebied te verlaten.

Breuk
De overheid van Mozambique is bang voor een breuk in de Massingir-stuwdam. Aanleiding voor deze bezorgdheid is dat een vloeddeur van de dam het begeeft, waardoor grote delen van het omringende land onder water komen te staan. Door de huidige breuk stroomt volgens de autoriteiten 1000 kubieke meter per seconde.

Krügerpark
De onlangs gemoderniseerde dam bevindt zich aan het zuidelijke einde van de Mozambiquaanse wildvlakte, die samen met het aangrenzende Zuid-Afrikaanse Krügerpark het grensoverschrijdende Limpopo Park vormt.

Ergste waterramp
De breuk in de vloeddeur is vermoedelijk het resultaat van de huidige waterstand van 122 meter. Dat peil ligt net onder de 124 meter van het jaar 2000, toen de steden Chokwe en Xai-Xai werden overstroomd. Het was de ergste waterramp ooit in het Zuidoost-Afrikaanse land; 700 mensen kwamen om en meer dan een half miljoen Mozambikanen sloegen op de vlucht. De negen gemeenten die momenteel bedreigd worden, behoren tot het district Chokwe, dat door de ramp van 2000 het ergst getroffen werd.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Mozambique artikelen
Reportage
Benguerra: hét geheim van Mozambique

21 sep 2015, Op Benguerra, voor de kust van Mozambique, steek je zelf de handen uit de mouwen om ervoor te zorgen dat het eiland een waar paradijs blijft.

0
Reisnieuws
Mozambique - Het aquarium van de wereld

27 aug 2012, 'Nu!" De kapitein geeft het sein de speedboot te verlaten. Getooid met masker, snorkel en vinnen spring ik voorzichtig van boord. Onder water kijk ik, maar zie ik niets. Aan het heldere water zal het niet liggen. Vertwijfeld steek ik mijn hoo...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.