Mozambique Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Overstroming Krügerpark

Gepubliceerd: 26 may 2008 0
Mozambique vreest voor een overstroming die ook het Krügerpark zal treffen. Tienduizenden mensen zijn opgeroepen het gebied te verlaten.
Breuk
De overheid van Mozambique is bang voor een breuk in de Massingir-stuwdam. Aanleiding voor deze bezorgdheid is dat een vloeddeur van de dam het begeeft, waardoor grote delen van het omringende land onder water komen te staan. Door de huidige breuk stroomt volgens de autoriteiten 1000 kubieke meter per seconde.

Krügerpark
De onlangs gemoderniseerde dam bevindt zich aan het zuidelijke einde van de Mozambiquaanse wildvlakte, die samen met het aangrenzende Zuid-Afrikaanse Krügerpark het grensoverschrijdende Limpopo Park vormt.

Ergste waterramp
De breuk in de vloeddeur is vermoedelijk het resultaat van de huidige waterstand van 122 meter. Dat peil ligt net onder de 124 meter van het jaar 2000, toen de steden Chokwe en Xai-Xai werden overstroomd. Het was de ergste waterramp ooit in het Zuidoost-Afrikaanse land; 700 mensen kwamen om en meer dan een half miljoen Mozambikanen sloegen op de vlucht. De negen gemeenten die momenteel bedreigd worden, behoren tot het district Chokwe, dat door de ramp van 2000 het ergst getroffen werd.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Mozambique artikelen

Mozambique - Het aquarium van de wereld

'Nu!" De kapitein geeft het sein de speedboot te verlaten. Getooid met masker, snorkel en vinnen spring ik voorzichtig van boord. Onder water kijk ik, maar zie ik niets. Aan het heldere water zal het niet liggen. Vertwijfeld steek ik mijn hoofd weer boven water en kijk ik terug richting de boot. De...

'Nu!" De kapitein geeft het sein de speedboot te verlaten. Getooid met masker, snorkel en vinnen spring ik voorzichtig van boord. Onder water kijk ik,...