Ganga Talao beste reistijd

Het weer in Ganga Talao

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Ganga Talao te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Ganga Talao? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Ganga Talao

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Ganga Talao:Op het zonnige Ganga Talao is het eigenlijk altijd goed vertoeven. Alleen in de maanden december tot maart, wat de beste onderwaterperiode is voor duikers, komt er boven het zee-oppervlak nogal eens een tropische storm voorbij. Bovendien zijn er in december veel ‘wintervluchtelingen’ op Ganga Talao te vinden. De maanden juni t/m augustus leveren je het beste dat dit eiland te bieden heeft.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Ganga Talao

Beste foto's & tips van Ganga Talao

'523480' door ejbaaijens '523480' door ejbaaijens

MauritiusGanga Talao

MauritiusGanga Talao

Spectaculaire sprong,

ejbaaijens

In het zuiden van Mauritius niet ver van Souilac en Surinam, vind je de Rochester watervallen. Het is even zoeken met de auto want er zijn niet veel bordjes. Vanwege de modderpoelen besluiten we de auto te parkeren en veder te lopen. Het geruis van de waterval is van verre te horen. We volgen het geluid. De natuur is er weelderig mooi. Via een glibberig steil paadje gaan we naar beneden. We genieten van de stortvloed van water over de sierlijk gevormde basaltrotsen. Er staat iemand boven aan de waterval. Die gaat toch niet springen? Voor de zekerheid de camera in de aanslag. En ja hoor, daar gaat ie....

'509894' door ejbaaijens '509894' door ejbaaijens

MauritiusGanga Talao

MauritiusGanga Talao

Wierook en mist bij..

ejbaaijens

We reden vroeg in de morgen de bergen in op weg naar het Grand Bassin ook wel Ganga Talao genoemd. Een meer met er om heen Hindoetempels en allerlei kleurrijke beelden. Met name interessant omdat men er offers komt brengen voor de goden en ook een drijvend over op het water van het meer. Wij vonden de sfeer met mist wel wat hebben. Zeker omdat deze toen het drukker werd vermengd met de rook van wierook stokjes. De gele blokken op de foto vind je rondom het meer en zijn offerplaatsen. Toen wij er waren was het er rustig. Er is ook een jaarlijks evenement waarbij het zo druk is dat je er nauwelijks kan lopen. Vast ook interessant om mee te maken.

'484222' door ejbaaijens '484222' door ejbaaijens

MauritiusGanga Talao

MauritiusGanga Talao

Klokken in de mist

ejbaaijens

Vroeg in de morgen bij een kratermeer dat tevens de meest heilige Hindoeistische plaats in Mauritius is. Er is een dichte mist en er zijn maar weinig mensen. Er staat een 33 meter hoog beeld van de God Shiva, maar alleen de voeten zijn zichtbaar. We horen een klok luiden. We zijn benieuwd en lopen op het geluid af. We komen bij een tempeltje aan het meer. Er staat een man die net aan de bel getrokken heeft. (hij heette geloof ik Arie ;-))We zien nog maar weinig van het meer. Het miezert een beetje. Langzaam wordt het lichter. In de verte horen we bellen rinkelen. We lopen langs het meer richting het geluid. Overal aan de oever zijn er offerplaatsen. Op een enkele plek liggen bananen, een kokosnoot een brandende stokjes wierook, Een mooi stilleven. We komen bij andere tempeltjes en zien meerdere kleurrijke Hindoe beelden. Er komen steeds meer mensen een offer brengen. Een enkele brutale aap pakt de offers weg. Een aanrader om door het bergachtige gebied van Mauritius naar deze bijzondere plek te gaan!

Laat kaart zien