Mauritius

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Mauritius image

Mauritius deel 2

Mauritius
Afrika
Martinatsea

Mauritius deel 2

Echter al weer snel het schip ontvlucht en terug de stad in gegaan. Daar de laatste Roepies opgemaakt met het verzadigen van de lege maag. Curry is de typische gerecht op Mauritius, maar gelukkig was er in dit restaurant een milde vorm zodat het ook te eten is voor de minder pikante Europeaan.
Eenmaal weer terug aan dek horen we de avonturen van andere crew en daaruit blijkt dat Mauritius bijna alles heeft: zeilen en surfen was blijkbaar goed te doen aan de noordkant en voor kite-surfen moest je in het oosten (de wind kust) zijn. Het zuidwesten is een nationaal park waar je de fraaiste vogels kunt bekijken.. Ik had het allemaal willen zien en meemaken, maar och die westkant met witte stranden en azuurblauw water was ook prima wakker worden. Één ding hebben we allemaal niet gezien: die verdomde Dodo, onvindbaar dat beest..

De volgende dag wacht ons weer het vertrek, vroeg in de ochtend moet nog brandstof gebunkerd worden en met een flinke lading eten aan boord zullen we de komende 3 weken op zee ook niet verhongeren.
Tijdens het volgende stuk naar Simons Town -een militair stadje net onder Kaapstad- loop ik weer aan dek mee. Dit keer de rode wacht, wat betekent dat ik van 00.00 tot 04.00 op brug te vinden ben, van 04.00 tot 12.00 een tukkie doe (dat voelt een beetje als uitslapen) en van 12.00 tot 16.00 weer navigeer. Vanaf 16.00 besteed ik de avond aan school en daar ergens tussendoor probeer ik jullie jaloers te maken met mijn verslag van een ultieme ervaring op Mauritius!
Bedankt voor jullie reacties tot zo ver, voor zulk publiek blijf ik graag schrijven.

Martin

p.s. Columbus laat maar 1000 tekens toe per blog.. vandaar dat dit blog in twee delen was..

Foto's

99af2.jpg
99af2.jpg
Martinatsea
7e040.jpg
7e040.jpg
Martinatsea
a4b68.jpg
a4b68.jpg
Martinatsea