Nouakchott reisblogs

Visum Mali

evaneekelen was er(tot 26 jul 2010) Gepost op 26 jul 107 reacties

26 juli 2010
Vanochtend vroeg zijn we naar de ambassade van Mali gereden om een visum te halen. De berichten op internet waren van die aard dat we de gok niet wilden nemen om aan de grens een visum te kopen.
Om 9.00 uur zou de man van de visa komen, maar zoals de gardien van de ambassade al zei: Dit is wel Afrika, dus 9 uur kan ook 9.15 of zelfs 9.30 zijn!
Nou, het werd dus 10.00 uur voordat we onze aanvraagformulieren hadden ingevuld, een kopie van ons paspoort en 2 foto's en 13.000 UM armer waren. Om 15.00 uur zouden de visa klaar zijn.
We zijn terug naar ons hotel gegaan om eindelijk aan ons ontbijt te kunnen beginnen, verse croissantjes bij de bakker gehaald en echte Douwe Egberts koffie in het keukentje van de Auberge gezet. Heerlijk!
Om stipt 15.00 uur waren wij natuurlijk al weer bij de ambassade, waar het mannetje van de visa natuurlijk in geen velden of wegen te bekennen was. Om half 4 kwam hij eindelijk aanzetten, ging eerst zijn geld tellen, vervolgens schoof hij wat papieren heen en weer op zijn bureau en heee, wat zie ik: hij pakte onze paspoorten, ging iets in het bekende grote boek schrijven, schoof weer wat papieren heen en weer, schreef iets in onze paspoorten die vervolgens weer ergens op een stapel terechtkwamen, stond op en ging weg......Uiteindelijk een uur later kregen we onze paspoorten weer terug met het gewenste visum erin!
We kunnen dus weer door! We hebben besloten om de veilige route te rijden, oostwaarts richting Kiffa en dan naar beneden naar Nioro in Mali. Het noorden van Mali (bij Timboektoe) en diezelfde hoek in Mauretanie schijnt nog steeds niet echt veilig te zijn. Dat slaan we dus maar over! Komt ook goed uit, want zoveel tijd hebben we niet meer. We hopen zaterdag of zondag in Bobo aan te komen, als het goed is, is Moctar er dan ook weer, zodat we tijd genoeg hebben om de auto in te voeren en nog wat terreinen te bekijken voor ons hotel. En om even bij te komen van al die kilometers natuurlijk!

evaneekelen Positie 16930 (0 p.) Lid sinds 09-09-2009 Foto's en tips: 0 Blogs: 15 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Op bezoek in Dedougou.
0 1
Gepost op 09 augustus
Burkina Faso Bobo Dioulasso
Visite, visite en een huis bekijken in Bobo
0 3
Gepost op 04 augustus
Burkina Faso Bobo Dioulasso
Terreinen bekijken in Bobo
0 4
Gepost op 02 augustus
Burkina Faso Bobo Dioulasso

Reacties bij deze blog

sanniepannie

Door: sanniepannie • Geplaatst op

kus van SAndrea

Door: • Geplaatst op

Hoi Lean en Klaas! Ik hoorde gister al bij Abba van de Fransman die daar zat dat jullie inmiddels een paar dagen op me vooruit lopen, en nu zit ik middenin deze blog, te wachten op 15u voor het Malinese visum. En inderdaad, ook bij mij werd 9u 10u en uiteindelijk 11u. Dat belooft nog wat voor straks. Maar leuk om jullie blog te lezen! En wat is Mauritanie verschrikkelijk mooi!! Na de toch wel frisse en lange rit door de indrukwekkende, maar lege, Spaanse Sahara een verademing door het prachtige landschap en de mooie (en vriendelijke) steden te rijden. Ik kan niet wachten op Mali! Marokko heb ik veel sneller gedaan dan ik verwacht had, dus misschien ben ik nog wel net op tijd in Burkina om jullie daar nog te ontmoeten, maar we zullen zien. Eerst een dagje rustig aan, luchtfilter schoonmaken, boodschappen doen, schroefjes aandraaien (en inderdaad koffie zetten) in Nouakchott. In ieder geval nog een fijne reis gewenst!
Groeten,
Mike

peanth

Door: peanth • Geplaatst op

he boppers,
Jullie zijn echt een stelletje doorzetters, petje af.
En Hopelijk blijft het voorspoedig verlopen zodat jullie ook nog echt even vakantie kunnen vieren.
Hou je taai...

peter

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Wens jullie een heel goede en vooral veilige reis toe.

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

T.I.S. This Is Africa.......

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.