Zuid Sahara en oases reisblogs

Poort naar de Sahara

duke0123 was er (tot 20 okt 2010) Gepost op 25 jul 107 reacties

In juni 2006 heb ik al even aan het land geroken. Als je hier tenminste over kunt spreken na een vijfdaagse verblijf in Marrakech. Omdat deze plaats me wel beviel en ik meer van het land wilde zien, besloot ik nog dat jaar om in 2007 weer naar Marokko te gaan. Dus boekte ik een wandelreis door het Atlasgebergte. Met als hoogtepunt de beklimming van de Jebel Toubkal. Het Atlasgebergte en Marokko heb ik echter niet gezien. De reis heb ik helaas moeten annuleren.

Het is nu 2010. Een paar jaar geen vakantiereis. Mijn reisbloed begon meer en meer te kriebelen. Ik wilde wel weer eens weg uit eigen land. Maar waar naartoe? En dan ook nog eens niet al te lang. Ik begon me te oriënteren. Waar wil ik heen? En vooral, wat wil ik doen? Diverse landen passeerden de revue. Ik vroeg informatie op en bekeek verschillende sites. Het werd steeds duidelijker wat ik niet en wél wilde. Vorig weekend heb ik de knoop doorgehakt en heb een reis geboekt: Marokko, het land waar ik in feite in 2007 al naartoe had gewild.

De reis die ik nu geboekt heb, is een 8-daagse rondreis die ik met drie dagen Marrakech heb verlengd. Het is een reis door het Atlasgebergte waarbij ik in ieder geval de plaatsen Ouarzazate, Zagora, Merzouga en Tineghir bezoek. Uiteraard kom ik dan ook door de oases, zal ik de prachtige Sahara-duinen zien en maak ik een korte wandeling door de Todra-kloof. Het lijkt me in ieder geval een gevarieerd en interessant programma. Het enige nadeel is dat ik nog wel een paar maanden moet wachten. Maar in die tijd heb ik dan wel weer wat om naar uit te kijken.

duke0123 Positie 41010 (0 p.) Lid sinds 07-04-2009 Foto's en tips: 11 Blogs: 4 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Op weg naar de Sahara.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Het gevaar van Tineghir
0 3
Gepost op 22 mei
Marokko Atlas gebergte
Mijn eerste kennismaking met Kenya: een dag in Nairobi
0 1
Gepost op 01 augustus
Kenia Nairobi
Een zondag in Delhi
2 3
Gepost op 25 juli
India New Delhi

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Als je in Fez bent geweest wil je nooit meer terug, bezoek vooral ook de nieuwe stad is 2 keer zo groot als eindhoven en lijkt net dubai!!!:P en da meen ik
ltrr

Willemien

Door: Willemien • Geplaatst op

Dat wordt een hele mooie reis.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Fijn vooruitzicht. Goed geschreven!

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Je gaat een prachtige reis tegemoet. Veel plezier.

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Heerlijk toch, kun je vast voorgenieten!!!!!!!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.