| 9.0 / 10 (5 reviews)

Poort naar de Sahara

Hoofdfoto bij reisverhaal 'Poort naar de Sahara'
Was hier op 2010-10-19 Gepost op: 6 reacties.
In juni 2006 heb ik al even aan het land geroken. Als je hier tenminste over kunt spreken na een vijfdaagse verblijf in Marrakech. Omdat deze plaats me wel beviel en ik meer van het land wilde zien, besloot ik nog dat jaar om in 2007 weer naar Marokko te gaan. Dus boekte ik een wandelreis door het Atlasgebergte. Met als hoogtepunt de beklimming van de Jebel Toubkal. Het Atlasgebergte en Marokko heb ik echter niet gezien. De reis heb ik helaas moeten annuleren.

Het is nu 2010. Een paar jaar geen vakantiereis. Mijn reisbloed begon meer en meer te kriebelen. Ik wilde wel weer eens weg uit eigen land. Maar waar naartoe? En dan ook nog eens niet al te lang. Ik begon me te oriënteren. Waar wil ik heen? En vooral, wat wil ik doen? Diverse landen passeerden de revue. Ik vroeg informatie op en bekeek verschillende sites. Het werd steeds duidelijker wat ik niet en wél wilde. Vorig weekend heb ik de knoop doorgehakt en heb een reis geboekt: Marokko, het land waar ik in feite in 2007 al naartoe had gewild.

De reis die ik nu geboekt heb, is een 8-daagse rondreis die ik met drie dagen Marrakech heb verlengd. Het is een reis door het Atlasgebergte waarbij ik in ieder geval de plaatsen Ouarzazate, Zagora, Merzouga en Tineghir bezoek. Uiteraard kom ik dan ook door de oases, zal ik de prachtige Sahara-duinen zien en maak ik een korte wandeling door de Todra-kloof. Het lijkt me in ieder geval een gevarieerd en interessant programma. Het enige nadeel is dat ik nog wel een paar maanden moet wachten. Maar in die tijd heb ik dan wel weer wat om naar uit te kijken.

Foto's bij dit blog

Voorvertoning Op weg naar de Sahara.

Op weg naar de Sahara.

Op weg naar de Sahara.

Op weg naar de Sahara.

Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
 

6 reactie(s) bij "Poort naar de Sahara"

 • profile image comment

  Dat wordt een hele mooie reis.

  Door Willemien • geplaatst op 2010-07-25 22:06:45
 • profile image comment

  Fijn vooruitzicht. Goed geschreven!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2010-07-25 20:42:32
 • profile image comment

  Je gaat een prachtige reis tegemoet. Veel plezier.

  Door Mireille • geplaatst op 2010-07-25 16:59:28
 • profile image comment

  Heerlijk toch, kun je vast voorgenieten!!!!!!!!

  Door albertensandra • geplaatst op 2010-07-25 11:40:13
 • profile image comment

  Wat een mooi vooruitzicht. Ik heb zo'n beetje alles wat je noemt in mei gezien en ik kan je alleen maar zeggen dat het echt geweldig is daar! We hadden het niet willen missen, dus je hebt een goede keuze gemaakt. Veel plezier met de verdere voorbereiding en dan aftellen maar!

  Door Lione Kolsteren • geplaatst op 2010-07-25 09:24:18
 • profile image comment

  Fijn dat het er nu dan toch eindelijk van komt, alvast veel plezier met de voorpret!

  Door droomreis • geplaatst op 2010-07-25 09:00:33

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.