Zuid Sahara en oases

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid Sahara en oases image

Poort naar de Sahara

Zuid Sahara en oases
Marokko
Duke0123

Poort naar de Sahara

In juni 2006 heb ik al even aan het land geroken. Als je hier tenminste over kunt spreken na een vijfdaagse verblijf in Marrakech. Omdat deze plaats me wel beviel en ik meer van het land wilde zien, besloot ik nog dat jaar om in 2007 weer naar Marokko te gaan. Dus boekte ik een wandelreis door het Atlasgebergte. Met als hoogtepunt de beklimming van de Jebel Toubkal. Het Atlasgebergte en Marokko heb ik echter niet gezien. De reis heb ik helaas moeten annuleren.

Het is nu 2010. Een paar jaar geen vakantiereis. Mijn reisbloed begon meer en meer te kriebelen. Ik wilde wel weer eens weg uit eigen land. Maar waar naartoe? En dan ook nog eens niet al te lang. Ik begon me te oriënteren. Waar wil ik heen? En vooral, wat wil ik doen? Diverse landen passeerden de revue. Ik vroeg informatie op en bekeek verschillende sites. Het werd steeds duidelijker wat ik niet en wél wilde. Vorig weekend heb ik de knoop doorgehakt en heb een reis geboekt: Marokko, het land waar ik in feite in 2007 al naartoe had gewild.

De reis die ik nu geboekt heb, is een 8-daagse rondreis die ik met drie dagen Marrakech heb verlengd. Het is een reis door het Atlasgebergte waarbij ik in ieder geval de plaatsen Ouarzazate, Zagora, Merzouga en Tineghir bezoek. Uiteraard kom ik dan ook door de oases, zal ik de prachtige Sahara-duinen zien en maak ik een korte wandeling door de Todra-kloof. Het lijkt me in ieder geval een gevarieerd en interessant programma. Het enige nadeel is dat ik nog wel een paar maanden moet wachten. Maar in die tijd heb ik dan wel weer wat om naar uit te kijken.

Foto's

d3c94.jpg
d3c94.jpg
Duke0123