Westkust Marokko

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Khnifiss lagune

Westkust Marokko,
Marokko


Wanneer je de kustlijn volgt naar het Zuiden, richting Westelijke Sahara dan staat je een lange eenzame weg te wachten. Weinig dorpjes alleen zo nu en dan een eenzame visser, die vaak woont in een tentje hoog op de kliffen boven de oceaan.
Het desolate landschap aan de ene kant en de woeste kust aan de andere kant hebben voor mij zeker hun charme. Praktisch geen toeristen alleen zo nu en dan een camperaar.

Het Khnifiss nationaal park is de laatste twee jaar toegankelijk zonder toestemming van de gendarmerie in het nabij gelegen Sidi Akhfennir. Het park bestaat uit een grote lagune waar veel vogels zouden zitten, ik heb alleen een paar zwarte ibissen gezien en prachtige duinen. Het overnachten met de camper wordt de ene nacht wel toegestaan en men komt dan 2 euro incasseren, de andere dag mag het niet en moet je met de gendarmerie mee het NP uit. Toch is het zeker de moeite waard om er een kijkje te nemen, deze plek is eenzaam, ruig en buiten de gebaande paden. Genoeg te ontdekken voor een echte reiziger.