Westkust Marokko

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Schaapsherder

Westkust Marokko,
Marokko


Geiten zijn gek op de Argan vrucht en onder de mens wint het ook sterk in populariteit. Het is rijk aan goede voedingswaarden, het is goed voor de huid en het heeft geneeskrachtige kwaliteit. En zeg nou zelf zien deze geiten er niet schitterend uit??

De geit eet de vruchten op en poept de pit uit. De berber verkoopt de pitten het aan een pers fabriekje waar er olie van wordt gemaakt.

De vruchten van de arganboom zijn groen en te vergelijken met olijven. Het verschil met de olijf is dat de arganvruchten groter en ronder zijn. Zodra de vrucht rijp is wordt hij geel. Ongeveer een kwart van deze vrucht bestaat uit vruchtvlees, dat overigens niet eetbaar is voor de mens. De vrucht bevat een harde noot. De pitten waaruit de olie wordt gewonnen bevinden zich weer binnen in deze noot. De argannoot bevat maximaal drie amandelvormige pitten

Let op is steden als Marakech en Fez wordt veel nep argan olie verkocht, koop het daarom direct bij een fabriekje, je kunt er gelijk een kijkje nemen hoe dames de noot open tikken, de vrucht er uithalen en er met behulp van een pers olie uitpersen.