Westkust Marokko

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lekker vis eten

Westkust Marokko,
Marokko


Deze tip is een waarschuwing om NIET te gaan eten bij een van de 10 of 12 tentjes die allemaal hetzelfde visrestaurant zijn in Essaouira, aan de zuidpunt van de medina achter een klein parkje direct boven de haven.
Als je vanuit de haven de medina binnenloopt (hier op de foto) is dit het eerste wat je ziet aan je rechterhand. Er staat een bord met de prijzen van de verse (hele) vis (vanaf ca € 3 per 250 gram). Als je erheen loopt proberen ze je al bij het eerste tentje naar binnen te lokken en showen hun assortiment verse vis. Verderop gingen de uitbaters nog met elkaar op de vuist, omdat de tentjes in het midden te weinig klanten kregen. Wij hadden 2 vissen, een tong en een dorade, uitgezocht, die werden op de weegschaal gelegd en toen bleek het bijna € 20 te kosten inclusief een bordje salade en drankjes, nadat de vis gegrild (half verkoold) op het bord lag hadden we beiden maar 3 – 4 happen vis.
Dus loop iets verder door dan heb je een plein met een aantal goede en lekkere restaurants, een heel gezellig terras en een kaart met vaste prijzen, ik heb daar heerlijk gegeten voor minder dan de helft van het geld dat we nu kwijt waren.

Nadat we net aan tafel zaten hoorden we van mensen naast ons dat we hadden moeten afdingen, tot ongeveer de helft. Wij hadden nog nooit gehoord dat je moet afdingen op eten!