| 8.5 / 10 (4 reviews)

Een Marokkaans avontuur

Hoofdfoto bij reisverhaal 'Een Marokkaans avontuur'
Was hier op 2015-01-24 Gepost op: 12 reacties.
We hebben te lang van de Paradijsvallei genoten en redden het niet meer om voor het donker bij een camping aan te komen. Tenminste als je de camping niet mee telt waar een kolonie Fransen is neergestreken.
Een paar minuten nadat de zon zijn laatste oranje gloed over de golven verspreid, rijden we een camperplek op bij Taghazoute. Dit dorp is geliefd bij surfers, zo van onze mooie plek gezien is het dorp lekker dichtbij.
Na het uitdraaien van de pootjes, gaan we richting eettentje om onze trek te stillen. Gezellig om in de schemering door het dorp te lopen en een tajine te eten in de buitenlucht en dat op 22 januari, ongelooflijk.

Als we na het eten door lopen zijn we in 10 minuten weer bij de camper, tenminste dat was op de heenweg zo en toen hebben we niet echt doorgelopen. Dus in marstempo het dorp uit. Pak jij de zaklantaarn vast roep ik achterom kijkend, ik ga voorop. Welke zaklamp, jij hebt er toch een. Oh jeetje dat is een domper, we hebben geen licht bij ons. Niet zeuren, flink doorstappen en als we een auto horen duiken we de modderige berm in. We zien geen hand voor ogen en moeten het doen op de lichten van de tegenliggers. Zo de streep op de weg volgend zie ik de eerste campers staan.

Eigenwijs als mijn lief is, zegt hij dit is niet onze plek, deze lui staan apart, zijn surfers weet je nog.
O oke’, ik ben geen volgzaam type en kan veel beter de weg vinden, maar ik ben hartstikke nachtblind. Ik zou net zo goed met mijn ogen dicht kunnen gaan lopen.
Dan een super goed idee, ik heb een mobieltje bij me. In het vage schijnsel zie ik een muurtje wat ik me niet kan herinneren van de heenweg.
Daar in de verte zijn kleine lichtjes mompelt Hans, die het ook niet zo leuk meer vindt. Opgelucht strompelen we de donkere camperplek op.

Er staan er vele tientallen. Recht vooruit is de zee en dus de camper. Er is hier geen witte streep en ook geen vlakke weg, en ja hoor ik ga bijna languit. Geschrokken zwaai ik met mijn mobiel in de rondte. Daar komen de hulptroepen, twee Marokkaanse mannen, die de plek bewaken schieten ons te hulp. Met een grote zaklantaarn zullen ze ons wel even naar de camper brengen.
Eén van de twee spreekt een klein beetje Frans en wij ook, het zou moeten lukken. Na meer dan een half uur zoeken, is het groepje gegroeid tot zes mannen die het natuurlijk allemaal beter weten. We zwalken in het donker over de plek op zoek naar die ene camper. Die voor maanden ons huis zal zijn. We geven meerdere aanwijzingen maar hij blijft onvindbaar.

Tot een Duits sprekende Marokkaan aanbiedt met Hans achterop de scooter op zoek te gaan naar de camper. Ah daar zit ik dan, bij een schamelhutje, met een kampvuurtje en ik zie mijn rots in de branding verdwijnen als achterlichtje steeds kleiner wordt.
De minuten tikken langzaam voorbij, mijn fantasie slaat pittig op hol. Allerlei enge dingen schieten door mijn hoofd. Wat als de mannen met te lijf gaan, dit lijkt wel een griezelfilm, zal ik blijven zitten of zal ik toch vast gaan lopen?? Mijn fotocamera en lenzen zijn voor mij al een klein kapitaal, zal voor hen wel heel veel zijn. Een vrouw op leeftijd doen ze vast niets maar mijn camera geef ik niet zomaar af.
Zit ik midden in de nacht, alleen bij een hutje met 4 grote mannen en we verstaan elkaar niet. Ik omklem mijn rugzak nog wat steviger. Eén Marokkaan begint iets van een gesprek, zo van vervelend he verdwaald zijn, zo voelen wij ons iedere dag. Lekker nu krijg ik ook nog een schuldgevoel. Ik beloof mezelf plechtig direct Frans te gaan leren als ik weer thuis kom. Zodat ik me toch wat beter verstaanbaar kan maken.

Net als ik denk dat het wel erg lang duurt stopt het scootertje naast me, zonder Hans dat wel.
O jee, onze redder in nood wil dat ik achterop ga zitten. Daar ben ik helemaal niet blij mee. Mijn rugtas zit klem, achter de box van de helm, ik heb nog twee stokbroodjes in mijn hand en moet Abdullah ook stevig vast houden. We tuffen door de nacht, gaan de grote weg weer op en dan naar een andere camperplek, die van de surfers. Direct herken ik de plek, nog nooit ben ik zo blij geweest om de camper weer te zien. En Abdullah, blij om van een bang vrouwmens verlost te zijn, overladen we met cadeautjes en wat geld om onze dankbaarheid te benadrukken.

Foto's bij dit blog

Voorvertoning De branding

De branding

De branding

De branding

Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
 

12 reactie(s) bij "Een Marokkaans avontuur"

 • profile image comment

  Jetje mina. In het donker met je hele hebben en houden... dat probeer ik in za hier toch ook te vermijden. Spannende avond geweest.

  Door Jan10e • geplaatst op 2015-02-24 18:47:15
 • profile image comment

  Lees nu pas je blog en er ontzettend om moeten lachen. maar ook wel een beetje medelijden met je hoor. Wat een avontuur. Volgende keer toch niet meer zo'n volgzaam type zijn hoor. En dan nu maar hopen dat jullie geen rare dingen meer meemaken.[ of stiekem voor ons toch wel ]

  Door wisseschout • geplaatst op 2015-02-03 19:23:27
 • profile image comment

  Wat een avontuur, ik zie het helemaal voor me! Veel plezier nog.

  Door Zandkorrel • geplaatst op 2015-02-03 07:15:19
 • profile image comment

  Hahahaha, wat een verhaal! En wat kun je je allemaal in je hoofd halen op zo'n nachtelijk uur. "Na het uitdraaien van de pootjes..." is een zin die bij mij de fantasie-modus op tilt doet slaan!

  Door daphnekeune • geplaatst op 2015-02-02 09:08:34
 • profile image comment

  Oh oh wat een avontuur, Piet Huysentruyt zou zeggen:wat hebben we geleerd vandaag? Ga nooit op pad zonder zaklamp! Gelukkig liep het allemaal goed af!

  Door Karindewolf • geplaatst op 2015-01-26 07:53:40
 • profile image comment

  O, o, wat een avontuur weer. Een zaklamp is zeker geen luxe!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2015-01-25 21:47:46
 • profile image comment

  Hey Anita, wat een spannend verhaal zeg. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen. En toch maar in het vervolg een zaklamp meenemen als jullie op pad gaan :-) De Marokkanen zijn heel behulpzaam, dat heb je inmiddels al gemerkt. Goede reis verder. groetjes Ina

  Door photofreak • geplaatst op 2015-01-25 19:03:41
 • profile image comment

  Mooi verhaal Anita, Je ziet maar dat mensen over het algemeen heel behulpzaam zijn. Lekker om daar nu te zitten hier is het toch wel koud. Geniet ervan en de groeten ook aan Hans. Pleun en Jet.

  Door PleunGroeneveld • geplaatst op 2015-01-24 17:44:35
 • profile image comment

  En zo stapt Marokko langzaam je hart binnen...

  Door TravelGoom • geplaatst op 2015-01-24 16:24:27
 • profile image comment

  Fijn om te weten dat je in Marokko bent, Anita. En het eerste bange avontuur heb je ook al meegemaakt. Maar de Marokkanen zijn in het algemeen echt heel behulpzaam dat heb je nu wel gemerkt. Goed geschreven verslag, leuk om te lezen. Kijk uit naar een volgende blog. Goede reis verder! vr gr Rein

  Door pensionado • geplaatst op 2015-01-24 15:52:10
 • profile image comment

  Wat een avontuur, heel leuk om een beetje van jullie belevenissen mee te kunnen krijgen! Zo hebben wij ooit in Italië gestaan. nadat we snel onze spullen in het huisje hadden gelegt, meteen door gereden naar een klein dorpje in de buurt om te eten. Na het eten willen we in de auto stappen, is het slot kapot en kunnen we er niet meer in… Totaal vertrouwend op de navigatie heeft niemand opgelet in welk huisje en dorpje we zaten. Het was nog een heel gedoe om terug te komen… maar gelukkig ook goed afgelopen.

  Door WKerkhof • geplaatst op 2015-01-24 10:20:57
 • profile image comment

  Wel Anita,als dit zo verder gaat dan krijgen wij gedurende je maandenlange trip ongeloofelijke verhalen voorgeschoteld !! Van mij mag het maar koop toch maar een zaklamp !! Have fun !!

  Door dianethone • geplaatst op 2015-01-24 09:16:37

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.