Westkust Marokko

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Westkust Marokko image

Marakesh, Agadir

Westkust Marokko
Marokko
Joeie

Marakesh, Agadir

Afgelopen maand november was ik in Marokko te vinden. Voor de eerste keer. De chemie van het land, de cultuur en de bevolking had mij meteen in zijn greep. Met een nachtelijke rit van Marakesh naar Agadir die bijna dodelijk is afgelopen begon ons avontuur op zoek naar goed golven. We waren immers op surftrip naar Marokko en niet zo zeer voor de cultuur.

Toch ga ik zeker dit land een keer goed bekijken. Het liefst met een 4x4 van het noorden helemaal door tot aan het zuiden. De kust van Marokko biedt huis aan talloze kwalitatieve surfspots en de cultuur is er eentje om je handen mee af te likken. De kleurvolle huizen, het beeld van het hedendaagse leven en plaatselijke zjoek (markt) zijn ideale momenten om als fotograaf vast te leggen.

tips:
- Laat je niet gek maken door de tips die hier gegeven worden. Boek een vlucht en ga op reis met een lonely planet. De plaatselijke bevolking zal je helpen op zoek te gaan naar een goedkope accomodatie. Prijzen die zich tussen de 4 en 15 Euro bevinden zijn absoluut geen uitzonderingen.
- Fotografeer de lokale bevolking met toestemming vooraf. Vele Marokkanen zijn er niet van gediend.
- Indien ze geld vragen, spreek een bedrag vooraf vast. Tussen 1 - 10 Dirham is meer dan genoeg.
- Gooi altijd muntgeld in je broekzak. Zorg bij het betalen van foto's dat je uit die zak je geld pakt en niet uit de portemonnee waar het 'grote geld' in zit verborgen.
- wil je toch plaatselijke taferelen van de Marokkanen vast leggen, doe dat dan van een afstand met een telelens. een 70-200 is een prima lens om mee te nemen.

Aan te raden uitrusting:
- Kitlens
- zoom lens tot 200mm (bv: 70-200mm).

niet aan te raden:
- flitser (trekt aandacht).

succes

Foto's

34159.jpg
34159.jpg
Joeie
ba6d9.jpg
ba6d9.jpg
Joeie
15357.jpg
15357.jpg
Joeie