Westkust Marokko

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Westkust Marokko image

Afscheid van Marokko

Westkust Marokko
Marokko
Vlinder

Afscheid van Marokko

deel 3 van onze Marokko-reis

Vissersstadje Essaouira
We rijden via Tiznit naar de kust. In Agadir maken we even een pitstop bij de Metro, een groothandel waar we wat boodschappen doen. En hier slagen we ook in mooie beschilderde bordjes. Geen spannend verhaal over verdwalen in de souk en uitkomen bij de beste bordjes-maker van de stad, maar gewoon in een heel grote supermarkt rondlopen en erg blij zijn met onze aankopen! Het is bewolkt, maar niet koud. Via de kronkelende kustweg rijden we door naar Essaouira. Onderweg stoppen we nog ene paar keer om te genieten van het uitzicht, als de mist wegtrekt ziet het er mooi uit.

De reservering voor het hotel blijkt niet goed gegaan en de manager vindt het nodig ons de schuld te geven. Gelukkig worden we snel naar een ander hotel gebracht voor dezelfde prijs (en weet de nieuwe manager niet welke prijs dat was, zodat we kunnen afdingen). We gaan de souk in en ontdekken al snel dat die een stuk kleiner is dan we dachten. Ook stikt het van de toeristen. We genieten van een Italiaanse maaltijd, want da's dan weer een voordeel van veel toeristen.
De volgende dag blijkt dat de ‘Rallye Gazelles des Aicha’ (een super stoere 4x4 woestijntocht door vrouwen) eindigt op het strand van Essaouira. Alle deelnemers worden ingehaald door hun familie en er is veel pers. Op tv hadden we al een stuk van deze rally gezien, die lijkt op de Dakar-race, maar dan voor vrouwen. Het is een gaaf gezicht de honderden jeeps over het strand te zien scheuren vol uitgelaten en trotse mensen! Over 8 jaar doen wij ook mee ;-)

We lopen door de vissershaven, slenteren over het strand en bekijken de medina. Rustig aan, relaxed, genietend van de zon en zelfs van een echt Italiaans ijsje!

Casablanca
We rijden terug naar Marrakech, waar we een hotel zoeken in de Ville Nouvelle. De auto kunnen we nog net terugbrengen voor het kantoor sluit, dat scheelt morgen weer! We lopen naar het Djemaa el Fna en genieten van alle bekende geluiden en geuren. We ontdekken een nieuw deel van de souk, althans een deel dat we bij ons eerdere bezoek niet gezien hebben en doen nog wat inkopen.
De volgende dag nemen we de trein naar Casablanca, waar de op 2 na grootste moskee ter wereld staat. Via de oude medina en het havengebied lopen we erheen en nemen nogal een omweg, blijkt achteraf. Het is een immens complex. We genieten van het uitzicht op de moskee en het plein en alle mensen daar. We wandelen wat door de stad, checken bij de Visitor’s Information de treintijden voor morgenochtend. Casablanca kan ons, met uitzondering van de moskee, niet echt bekoren. Maar met alle mooie belevenissen van de afgelopen tijd maakt dat ons weinig uit.

De wekker staat vroeg, 5:45 uur, maar we zijn al wakker. Onze laatste dag. Met de petit taxi naar het station, met de trein naar het vliegveld en vervolgens inchecken en wachten. Om 19:00 uur staan we te wachten op onze bagage en rond 21:00 uur zijn we thuis en kunnen we in onze eigen bedjes slapen!

Adieu Maroc!

Foto's

09f62.jpg
09f62.jpg
Vlinder
3c5ac.jpg
3c5ac.jpg
Vlinder
7eeee.jpg
7eeee.jpg
Vlinder
b5ecc.jpg
b5ecc.jpg
Vlinder
3c5ac.jpg
3c5ac.jpg
Vlinder