Westelijke Sahara reisblogs

Kamelen en Overstromingen

janhermens was er(tot 30 mrt 2009) Gepost op 30 mrt 099 reacties

De afgelopen jaren hebben we veel bijzondere gebeurtenissen en aparte ontmoetingen beleefd, maar deze reis zal onvergetelijk blijven!
Jullie kennen dat wel, die beelden op t.v. van auto(komma)s die bij overstromingen toch nog menen over een weg te kunnen rijden waar het rivierwater hard overheen stroomt en je de auto vervolgens in het kolkende water ziet verdwijnen!
Nou, dat hebben wij eergisteren en gisteren wel 3x moeten doorstaan, met bibberende knieën!
De dagreis begon al met een gewijzigde route omdat de politie onze weg had afgesloten vanwege te hoog water. Bruggen zie je hier nauwelijks, de wegen gaan gewoon verder door de rivier die meestal droog staan.
Vervolgens moesten we dus een andere weg zoeken midden door het woestijnlandschap, een prachtige route trouwens, maar we kwamen daardoor met beurse billen en een platte kop in het donker aan op de plek waar onze kamelen met smart al uren stonden te wachten!
De tocht op de kamelen in het donker kreeg daardoor nog een extra accent: alles moest op de tast, om 2 uur later toch nog bij onze kampplek te komen om daar te kunnen eten en slapen. Onvoorstelbaar hoe onze Berberse gids en de kamelen de weg door de donkere nacht wisten te vinden. Ze oriënteren zich op de sterren en de silhouetten van de duinen!
Een spannende en adembenemende tocht!
Als je afstapt, heb je daarna nog minstens een uur het gevoel alsof de kameel er nog steeds tussen zit!
De zonsondergang hebben we door de overstromingen moeten missen, maar werd helemaal goed gemaakt door deze bijzondere ervaring, de zonsopkomst was schitterend.
Slapen in een vochtige en klamme tent, piesen in een lege waterfles (half afgeknipt, uitvinding van Christien!), kaarsjes in het zand, kan het nog romantischer?
De terugweg naar Ouarzazate ging vanwege de overstromingen ook weer met de nodige omwegen, het geplande bezoek aan Zagora viel uit (het leger heeft daar gisteren voedsel moeten droppen!).
Vandaag rijden we over de besneeuwde bergen van de Hoge Atlas terug naar Marrakech.

janhermens Positie 635 (400 p.) Lid sinds 01-06-2008 Foto's en tips: 1629 Blogs: 79 Fans: 5
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Kathmandu, een eerste indruk
4 1
Gepost op 08 juli
Nepal Kathmandu
Kathmandu
4 2
Gepost op 04 juli
Nepal Kathmandu
Een rondreis door het hoogste land ter wereld
4 2
Gepost op 03 juli
Nepal Kathmandu

Reacties bij deze blog

gorke

Door: gorke • Geplaatst op

Ach mensen wat een pech hebben jullie gehad, desondanks hoop ik dat jullie het wel fijn hebben gehad ook ik ben benieuwd naar jullie foto`s en tips.

Groet, Margo

vlinder

Door: vlinder • Geplaatst op

Jeetje, wat een avonturen!! En dan nu weer terug in zonnig Nederland...
We zijn benieuwd naar foto's van deze spectaculaire dagen!!
Groetjes, M&M

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Jullie hebben in elk geval wel wat te vertellen, maar leuk lijkt me anders. Erg jammer dat het weer zo tegenviel. Reden om nog eens te gaan, want de Draa vallei en Zagora zijn dat al waard!
Ben benieuwd naar jullie foto's!
mvrgr Rein

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Hoi Jan en Christien,

Nou nou dat is me het weekje wel , jullie beleven in één week net zoveel als een ander in 4 weken. Het lijkt me wel prachtig zo'n kamelentocht. Geniet er nog van en een goede reis terug naar huis. Ben benieuwd naar jullie foto's.
groetjes Gert.

ChrisToGo

Door: ChrisToGo • Geplaatst op

"Al je afstapt, heb je daarna nog minstens een uur het gevoel alsof de kameel er nog steeds tussen zit!" haha goede beschrijving.

Klinkt echt als een reis(je) om nooit te vergeten! Orienteren op de sterren en midden in de woestijn, super leuk!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.