Westelijke Sahara reisblogs

Fort Bou Jerif, Westelijke Sahara

evaneekelen was er(tot 18 jul 2010) Gepost op 18 jul 103 reacties

17 juli 2010

Gisteren, de 16e op ons gemak vertrokken uit Ouzoud, na afscheid genomen te hebben van Renate en Paul, met de belofte terug te komen als we onze bus naar Burkina gaan rijden.
Het streven was om Tiznit te halen, vlak onder Agadir.
Het eerste stuk van de rit was weer prachtig, een bergweg die later overging in een redelijk rechte weg door een wat kaal landschap. Binnen 2 ½ uur bereikten we Marrakech al en konden toen kiezen uit een splinternieuwe tolweg of de oude weg naar Agadir. We kozen de tolweg en voor de enorme prijs van 70 cent legden we de 200 kilometer naar Agadir in een snel tempo af.
Tot Klaas zijn gezicht ineens betrok en hij mij vertelde de automatische bak het had begeven. Wat hij ook aan gas gaf, de versnelling reageerde niet meer......het einde van de reis dus. Althans, dat dachten we.
Na de olie van de automatische transmissie gecontroleerd te hebben (die was goed en niet te heet), onder de auto gekeken te hebben (geen lekken te zien) kreeg Klaas het goede idee om de “high gear”te controleren. En ja hoor, dat bleek het euvel, hij stond in zijn neutraal, geen wonder dat de auto niet meer reageerde. We zijn doorgereden, de high gear iser nog twee keer uitgeschoten, maar verder deed de auto het prima!
Uiteindelijk schoten we zo snel op dat we doorgereden zijn naar Fort Bou Jerif, een camping in the middle of nowhere, waar we 16 jaar geleden voor het eerst zijn geweest en waar ik 5 jaar geleden met Leeuwarden-Dakar ook nog gekampeerd heb.
Met een stevige wind de tent opgezet, trui aan en snel een macaroni maaltijd in elkaar geflanst en toen met lange broek en vest in onze slaapzak gekropen, het was zowaar koud!
Vandaag en dagje op de camping gebleven omdat Klaas de transfercase wilde controleren. Maar goed ook want er bleek te weinig olie in te zitten. ´s Middags even proefgereden over de pistes hier en de Landrover doet het weer o.k. Morgen weer verder richting Laayoune, dan Dakhla en dan de grens van Mauretanie!

evaneekelen Positie 16920 (0 p.) Lid sinds 09-09-2009 Foto's en tips: 0 Blogs: 15 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Moederziel alleen kamperen bij Fort Bou Jerif.
blogfoto nr. 2
Aan het werk op de laptop om ons reisverslag te schrijven.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Op bezoek in Dedougou.
0 1
Gepost op 09 augustus
Burkina Faso Bobo Dioulasso
Visite, visite en een huis bekijken in Bobo
0 3
Gepost op 04 augustus
Burkina Faso Bobo Dioulasso
Terreinen bekijken in Bobo
0 4
Gepost op 02 augustus
Burkina Faso Bobo Dioulasso

Reacties bij deze blog

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Ik ben onder de indruk van jullie reis. Leuk!! Groeten.

Door: • Geplaatst op


Lang leve Klaas en zijn technische knobbel! En een pluim voor Lean, die zo beeldend schrijven kan!
Zo is meeleven een groot plezier. Dag lieverds, reis veilig verder. Liefs, Anneke

Door: • Geplaatst op

lieve woestijn reizigers,

wat een prachtige plaatjes en belevenissen! enig om te zien en te horen. gelukkig zijn jullie erg handig en niet afhankelijk van de ANWB hulpdienst!!!!!! hier genieten we van mooi weer en een soort vakantie gevoel . lekker fietsen, varen en van amsterdam genieten in de zomer. V, vertrekt a.s vrijdag naar Guinee Bissau dus als jullie nog in de buurt komen, hij zit volgende week in het huis en dan 2 weken in de hoofdstad.

take care,liefs Anke

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.