Toubkal NP image
Toubkal NP image Toubkal NP image

Toubkal NP

Beste reistijd

Toubkal NP
Marokko
Worldtraveller

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Toubkal NP

Het weer in Marokko

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Marokko te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Marokko? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Marokko

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Marokko:De beste reistijd voor Marokko is april, mei, augustus en september. De tropische hitte wordt in Marokko in toom gehouden door de bergketens en de Atlantische Oceaan. Het land is daardoor het hele jaar door goed bereisbaar, maar de gematigde temperaturen in voor- en najaar zijn het meest geschikt voor een actieve vakantie. Tussen december en februari kun je ook je ski’s pakken en van de besneeuwde toppen in het Atlasgebergte genieten. Vermijd hartje zomer het binnenland in verband met de hoge temperatuur.