Tinghir

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Volg de weg van 1000 Kasbahs

Tinghir,
Marokko


Deze 3-daagse trip begon vanuit het drukke, kleurrijke Marrakesh richting het mooie, besneeuwde Atlasgebergte, gevolgd door een wandeling door de Kasbah van Ait Ben Haddou (UNESCO werelderfgoed).

Met dag twee bezochten wij het kleine oasedorp Tinghir, waar wij werden rondgeleid door de prachtige natuur en door de 'local guide' (op de foto te zien) werd verteld hoe de Kasbahs (de huizen waarin zij wonen) door de families worden onderhouden met de lokale materialen die voor handen zijn op dat moment. Er is stroom aanwezig, maar voor de rest zijn zij zelfvoorzienend voor wat betreft water, voedsel en kleding.

Vanuit dit dorpje zijn wij verder gegaan naar de canyons van Todgha Gorges, gevolgd naar het plaatsje Merzouga en hebben wij onze trip per kameel door de duinen van Erg Chebbi vervolgd. Daar hebben wij een overnachting gedaan in een woestijnkamp. Hoe wij dat hebben ervaren, vertel ik graag in mijn volgende foto!

Deze trip is aan te raden als je de drukte van Marrakesh even wilt ontvluchten en ook de mooie natuur van Marokko wilt aanschouwen. Met deze trip waan je je weer even een paar jaar (misschien wel eeuwen) terug in de tijd en is het mooi om te zien dat de lokale dorpjes bijna zelfvoorzienend zijn en zich niets aantrekken van de veranderde wereld om zich heen.

- To be continued! -