Tanger

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Toegangspoort tot Afrika

Tanger,
Marokko


Tanger, met als bijnaam 'de toegangspoort tot Afrika', is een levendige, mysterieuze en interessante stad. Gelegen op 60km van Gibraltar en slechts 14km van Tarifa (35 minuutjes varen met de snelle boot), is Tanger niet echt een Marokkaanse stad. Het is meer een mix van Marokkaanse en Europese invloeden.
Door de jaren heen zijn er vele artiesten, bekendheden en avonturiers in Tanger neergestreken. Truman Capote beschreef de stad als 'Raggamuffin'.
Tanger, dat door de marokkanen wordt uitgesproken als Tanja, had zijn hoogtijdagen wat glitter en glamour betreft in de jaren 50. Vele personen uit Europa en Amerika kwamen naar Tanger nadat zij gehoord hadden over deze exothische en sprookjeachtige stad, op zoek naar het vrije leven. Ook kwamen er literaire beroemdheden naar Tanger zoals Oscar Wilde, Jack Kerouak, Tenesee Williams of artiesten zoals Henri Matisse en politieke beroemdheden zoals Winston Churchill.
Er zijn veel plekken in de stad die de moeite waard zijn om een bezoekje te brengen maar alleen al de medina, met z'n smalle wirwar aan straatjes, is heerlijk om in rond te dwalen. Je kunt je hier onder laten dompelen in de marokkaanse sfeer en genieten van een totaal andere wereld terwijl Europa toch zo dichtbij ligt.