Souss-Massa-Draâ

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kopje koffie drinken

Souss-Massa-Draâ,
Marokko


Op één van de meest bekende plaatsen in het zuiden van Marokko een kopje koffie drinken of natuurlijk een lekker glas jus d'oragne, wie wil dat nou niet?? Ik wel, dus ik weet bijna zeker dat ik daar komende tijd naar toe ga. Midden in het centrum is het mogelijk om met de camper te overnachten, dus mooier kan het niet.

Aït-Ben-Haddou is een middeleeuwse, verstevigde stad in de Marokkaanse regio Souss-Massa-Daraâ langs een rivier. De stad is bekend vanwege de schitterende kasba's, die tegen een heuvel aan zijn gebouwd. Deze zijn opgebouwd uit leem en worden samen de Ksar genoemd. De kasba's zijn versterkt door muren met hoektorens met daartussen smalle stegen, en hiermee een typisch voorbeeld van Zuid-Marokkaanse architectuur. De stad werd in 1987 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard en trekt jaarlijks zo'n 25.000 toeristen.

De stad heeft zo'n 750 inwoners, van wie de meesten tegenwoordig in moderne huizen in een wijk aan de andere kant van de rivier wonen. Er wonen echter nog steeds een paar families binnen de ksar. Helemaal bovenop staat de graanopslag, ook weer binnen een ommuring. Dit was het best verdedigde deel van de ksar. ( met dank aan Wikipedia)