| 8.7 / 10 (358 reviews)

Lekker in je vel zitten.

Was hier op 2007-09-24 Gepost op: 1 reacties.
In Taroudannt gaan we met een groepje vrouwen naar de hammam. Het is namiddag tijdens de ramadan. Er blijkt niet voldoende personeel aanwezig voor zo’n invasie. Snel worden een paar vrouwen op straat geronseld om binnen te komen en mee te helpen met scrubben masseren (hoezo erkende opleiding?) van 7 toeristen. We kleden ons uit en komen in een badhuis met diverse verschillende badkamers, waar het water telkens een hogere temperatuur heeft. We beginnen met douchen en haren wassen, dan naar de volgende ruimte waar we bakjes heet water uit een grote emmer over ons heen scheppen en we krijgen een bakje met zwarte zeep uit olijvenpitten gemaakt, om ons in te zepen. Dan komen de Marokkaanse vrouwen om ons te scrubben, met onze (eerder op de markt gekochte) scrubwashand. Dit gaat er niet bepaald zachtzinnig aan toe, binnen de korste keren zijn we zo rood als een kreeft en zitten we in een enorme poel van zwarte velletjes. Daarna volgt nog een stevige massage en dan lekker afspoelen en even nagenieten op de warme tegelvloer. Iemand uit de groep roept, zittend temidden van haar poel met afgescrubde huid: “Ik zit lekker in mijn vel”! Als we weer buiten komen voelen we ons wel een pond lichter, heerlijk!!!!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
 

1 reactie(s) bij "Lekker in je vel zitten."

  • profile image comment

    Haha, dit ken ik inderdaad van een NEderlandse Hammam! Pijnlijk joh!

    Door SuzanneGeudeke • geplaatst op 2009-09-17 07:00:29

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.