Marokko reisblogs

Douchen in den vreemde

SuzanneGeudeke was er (tot 05 sep 2008) Gepost op 24 sep 092 reacties

Wat ik vaak het meest mis als ik op reis ben, zijn mijn eigen bed en mijn eigen douche. Nou heb ik helemaal geen supersonische douche me massagestralen hoor. In tegendeel. Ik heb een eigenwijze douche die maar op een manier aan de muur blijft hangen en dan toch nog regelmatig naar beneden valt. Maar toch, de douches die ik vaak in Het Buitenland aantref, doen nog minder hun best dan de mijne. Een aantal voorbeelden:

Neem nou de Schotse douche. Daar kwam bijna geen drupje water uit! Ik stond een kwartier onder de douche om mijn haar nat te krijgen. Het uitspoelen van de shampoo duurde net wat langer. Nou ja, van die shampoo werd de rest van mijn lichaam ook redelijk schoon toch? Moed voor inzepen had ik in ieder geval niet meer!

Een andere Schotse douche produceerde juist heel veel water. Maar dat water was weer Heel Heet. Ik bedoel dus echt kokend heet. Alsof iemand theewater over je heen gooit. Douchen in de Hete Schotse Douche werd dan ook een soort dans, waarbij je snel je lichaamsdelen onder het water houdt, ze terug trekt, er daarna in een hoekje van de douche mee zwaait om ze ietwat af te koelen, ze inzeept en het ritueel nog eens herhaalt.

Veel blijer was ik met de Ghanese douche. Ok, er was dan weliswaar geen elektriciteit en dus geen licht, maar er was ook geen stromend water. De douche bestond dus uit een donker hokje met een emmer. Is heel romantisch hoor. Terwijl mijn vriend dus met een zaklampje wat licht probeerde te creëren, begon ik de “bucket shower” onder de knie te krijgen. Toch douche ik toch liever met het licht aan (zouden mensen echt voorkeur hebben “Jannie, douche jij liever met het licht uit of aan?”), gewoon om eventuele Ghanese insecten te kunnen spotten (Echt waar, het zat daar vol spinnen).

De Marokkaanse douche was ronduit lachwekkend. Het water dat er uitkwam stroomde slechts aan de buitenkant van de douchekop, en nog met een boogje ook. Als je er recht onder stond, werd je haar dus niet eens nat! Een uitvinding voor de mensen die liever hun haar niet wassen...

Het toppunt was toch wel een douche uit eigen land, de Nederlandse douche. De badkamer van dit hotel was een soort wit plastic hok dat midden in de kamer was gezet. Heel smaakvol. De douche bevond zich in de badkuip. Geen probleem zou je zeggen. Nou ja, het probleem was dus dat de badkuip niet recht liep, zoals elke badkuip, maar een helling had. Het water was best lekker hoor, maar wie verzint nou in godsnaam een badkuip met een helling erin?! Om bij de douche te komen moet je dus naar boven “klimmen”. Vervolgens sta je dus op het hoogste punt in de badkuip, maar kom je erachter dat de douche zo laag hangt dat je je naar achter moet buigen (zover dat kan) om eronder te passen. Stel het je eens voor. echt comfortabel was het niet.

En daarom heb ik toch het liefst mijn eigen douche. Soms valt hij op mijn hoofd, maar ach, ik kan douchen zonder helling, met wat licht en er komt genoeg lekker warm water uit.


P.S. Neeeeeee, er zijn geen foto's...

SuzanneGeudeke Positie 25572 (0 p.) Lid sinds 24-08-2009 Foto's en tips: 150 Blogs: 16 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Kerstpaniek
0 2
Gepost op 16 december
Nederland Overijssel
Ik haat/houd van mijn koffer
0 6
Gepost op 14 december
Nederland
Varkentje?
2 2
Gepost op 13 november
Spanje Castilla y Léon

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Hi Suzanne,

I am a student at Stenden University in Leeuwarden and I am doing a research about Morocco as tourism destination for my final BA thesis.

For this reason I am looking for 100 random selected people who are Dutch (but NOT of Moroccan origins) and have been to Morocco. Since you have been there I was wondering if you could help me out in my research.

I prepared an online survey:
http://FreeOnlineSurveys.com/rendersurvey.asp?sid=lwqxfzr53a57f3o654360

It would be very helpful if you could take the survey yourself if you have been to Morocco or/and forward it to your friends and acquaintances.
Any response is precious to get to the goal of at least 100 people!

I thank you in advance for your support and precious help in this matter, there is the chance to win 2 tickets to go see group "Kasba" live in Utrecht on November 26th!

Good luck!

Diana

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

haha leuk om te lezen en ja reizen blijft soms afzien.
(In Malesie had k deze zomer ook zo'n Ghanese douche in mijn homestay)

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.