| 8.7 / 10 (358 reviews)

Marokko Reisadvies

Voor een plezierige en veilige vakantie naar Marokko, is het belangrijk op de hoogte te zijn van het actuele reisadvies, Dat wij hieronder geven. Want iedereen wil natuurlijk veilig op reis! Daarom is het belangrijk om te weten of Marokko een veilige bestemming is. Het ministerie van buitenlandse zaken geeft op basis van de actuele situatie aan of er een positief reisadvies Marokko is of een negatief reisadvies Marokko. Let er bij je reisvoorbereiding goed op in welke regio’s van Marokko dit advies geldt. Deze hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Doel van dit reisadvies is om je te informeren over de veiligheid in Marokko. De veiligheid heeft onder meer betrekking op het aantal misdrijven, demonstraties en rellen, de verkeersveiligheid, actuele noodsituaties door natuurrampen, gevechten tussen bevolkingsgroepen en oorlog. Ook veiligheidsrisico’s met betrekking tot ziektes en gezondheid en epidemieën worden in dit reisadvies meegenomen.

Actueel reisadvies Marokko

Voor Marokko geldt een positief reisadvies. Reizen naar de zuidelijke grensgebieden en de Westelijke Sahara is niet zonder risico's. Binnen Marokkaans grondgebied en in de Westelijke Sahara gaat het vooral om risico’s die worden veroorzaakt door mijnenvelden. Naarmate je dichterbij de grensgebieden met Algerije en Mauritanië komt wordt het risico voor gewelddadige overvallen hoger.

Dit advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van jouw reis. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Zie hier het actuele reisadvies voor Marokko van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50
Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50

Praktische informatie


Ook handig om te weten

De hoofdstad van Marokko is Rabat.
Aantal inwoners in Marokko: 32 miljoen.
Oppervlakte van Marokko: 70% van Frankrijk.
De reistijd naar Marokko is 4:00.
Gesproken Talen in Marokko: Arabisch, Berber dialecten en Frans.
Aanvlieghaven(s) van Marokko: Marrakech(RAK), Rabat(RBA), Agadir(AGA), Casablanca(CAS of CMN).