Rabat reisblogs

Contrasten

Mireille is er nu(tot 31 dec 2008) Gepost op 31 dec 086 reacties

Het laatste kort berichtje uit het Rabat in dit oude jaar 2008. Ik wens jullie allen een feestelijk begin van 2009. Eet niet teveel oliebollen, flappen en hou alle vingers heel met het vuurwerk! Geniet! Wij gaan zo sushi eten bij een echte Rabbati Japanner en dan bij Petra thuis eten wij óók appelflappen en drinken champagne op ieders goede gezondheid. Proost! Morgen op tijd op want dan gaat de reis verder richting Tanger!

We hebben een prachtige tocht erop zitten met grote contrasten. Zo zit je te zweten in de ‘Erg Chebbi’ woestijn met even een benauwd moment als de 4X4 auto vast zit in het duinzand en het donker wordt, de volgende dag een sneeuwbal gooien of sleetje rijden in het Atlas gebergte. Plekken met hele galante Marokkanen met veel humor en plekken zoals in Marrakech en bij de woestijn waar je ze van je af zou willen meppen of versteld bent van hun onbeschoftheid. Schitterende natuur die per dag verschilt in de Dades- Todra- en Zis kloven en per kloof een ander klederdracht. Steile ruige bergpassen en kale eindeloze dorre vlaktes. Armoe en rijkdom, kamelen die voor wegversperringen zorgen of een auto die op de snelweg zonder enige teken stopt om wat mensen uit te laten stappen. Film studio’s waar je tussen klein Egypte loopt, kasbah / ksar dorpen waarbij sommige als afgebrokkelde zandkastelen lijken en een garnizoen stad waar uitbundig gevlagd wordt voor het komende koningsbezoek. In een volgende blog zal ik wat uitgebreider vertellen over de belevenissen, wel is het volop genieten! Het avondgebed heb ik net horen roepen…. dus ik ga nu aan mijn Marokkaans wijntje (lekkere wijn !)
Groetjes Mireille

Mireille Positie 356 (1424 p.) Lid sinds 14-09-2007 Foto's en tips: 1178 Blogs: 34 Fans: 14
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Zimbabwean Roadtrip
4 14
Gepost op 13 juni
Zimbabwe
(On)gedierte en andere tropenhorrors 3
4 32
Gepost op 25 februari
Nederland Utrecht
(On)gedierte en andere tropenhorrors 2
2 16
Gepost op 21 februari
Nederland Utrecht

Reacties bij deze blog

trudyvermeij

Door: trudyvermeij • Geplaatst op

Hoi, Mireille,

wat heerlijk dat je zo aan het genieten bent en zo herkenbaar ook; het ene moment vriendelijke mensen en het andere moment die vervelende mensen! Ook ik wens jou een heel mooi en gezond 2009 toe en heel veel reis en foto plezier toe!

Groetjes, Trudy

GrietBuis

Door: GrietBuis • Geplaatst op

Hoi Mireille,
Al weer bijgekomen van de uitbundige Oud & Nieuwviering? Voor jou ook de beste wensen voor 2009, met veel plezier , een betere gezondheid en heel veel mooi reizen! Je bent in ieder geval goed begonnen in Marokko! Ik zat in Vorden in het bos, dat was ook genieten met een strakblauwe lucht en mooie berijpte bossen! Geniet nog maar lekker en tot 'blog's'!!!!!
Groetjes,
Grietje

gorke

Door: gorke • Geplaatst op

Heerlijk om weer even wat van je te horen, en wat schrijf je weer leuk. Mooi dat je het zo naar je zin hebt Mireille geniet nog maar lekker hoor en doe Petra de groeten van je Veenendaalse vriendinnetje. Ook wij blijven thuis we hebben totaal geen zin in oudejaarsfeesten en Karel vind het ook erg gezellig dat we thuis blijven en zingt vrolijk zijn lied.Nou meisie geniet nog ff en hopelijk horen we weer snel van je DOEIIII

Groetjes, Margo

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

Hoi Mireille, wat heb je veel leuke dingen gedaan, dat lijkt me zo heerlijk als je op eigen gelegenheid gaat.
Voor jou al het goede in het nieuwe jaar toegewenst!
groetjes,
Jeannette

janhermens

Door: janhermens • Geplaatst op

Na het lezen van jouw verhaal krijgen wij er al destemeer zin in.......straks in maart!
Een hele fijne jaarwisseling en kom gezond weer terug, Jan en Christien

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.