Rabat reisblogs

Rondreis door Marokko - Een vijfdelige serie - Deel 4

ytos was er (tot 17 aug 2006) Gepost op 08 dec 103 reacties

Na twee dagen en nachten in Meknès te hebben vertoefd, wordt het tijd om verder te reizen. Het wordt een kort ritje, richting Rabat. Uiteraard nemen we een kamer in hotel Yasmine, zodat we tegelijkertijd in de buurt zijn van ons favoriete kiprestaurantje (zie tip!). De komende dagen zullen we vooral relaxen.

De volgende dag gaan we al vroeg op weg naar Rabat. Hier zijn we al dikwijls geweest, dus zoeken naar een hotel is niet nodig. Dezelfde middag nog gaan we op weg naar de Oudaïa Kasba in het Noordwesten van de stad. We bezoeken de Andalusische tuin met middeleeuws waterrad en kijken uit over de monding van de Bou Regreg. Aan de overkant zien we het strand van Salé, waarvan we weten dat we daar de eerstkomende dagen zullen vertoeven. Lekker een beetje bakken in de zon. Als we genoeg hebben van de Oudaïa Kasba, verlaten we deze en lopen we via een overdekte winkelstraat terug naar ons hotel. De komende dagen zal ik weinig fotograferen.

De laatste dag van ons bezoek aan Rabat bezoeken we diverse fotografisch interessante sites. Als eerste gaan we naar de necropool Chellah. Ik heb altijd het idee dat deze dodenstad model heeft gestaan voor computerspelletjes met Laura Croft in de hoofdrol. De stad is gebouwd op de ruïnes van een Romeinse nederzetting, waar overigens weinig meer van te zien is. Het geheel van afgebrokkelde gebouwen, fruitbomen, huisjes van Marabouts (tovenaars) en Ooievaars levert mooie beelden op. ’s Middags bezoeken we de toren van Hassan en het Mausoleum van Mohammed V. Met name de 40 meter hoge toren van Hassan op het plein vol pilaren is indrukwekkend, wetende dat deze toren slechts half zo hoog is als z’n oorspronkelijk geplande hoogte. ’s Avonds komen we nog een keer terug voor een kort bezoek, om de toren en het mausoleum bij nacht te fotograferen. Helaas heb ik geen rekening gehouden met de wacht, die me slechts één foto gunt. Dan sluit hij de poort.

Dit verhaal is eerder in vrijwel ongewijzigde vorm inclusief 12 foto’s gepubliceerd in Chip Foto-Video Digitaal 2010/01, Uitgeverij F&L

ytos Positie 866 (260 p.) Lid sinds 28-11-2010 Foto's en tips: 8 Blogs: 5 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Het middeleeuwse waterrad in de Andalusische tuin in de Oudaïa-Kasba
blogfoto nr. 2
Minaret met ooievaar in de necropool Chellah
blogfoto nr. 3
De Toren van Hassan bij nacht... de wacht gunde me slechts één foto... toen sloot hij de poort
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Rondreis door Marokko - Een vijfdelige serie - Deel 5 (slot)
3 1
Gepost op 09 december
Marokko Marrakech
Rondreis door Marokko - Een vijfdelige serie - Deel 3
4 2
Gepost op 06 december
Marokko Meknes

Reacties bij deze blog

Rsteeghs

Door: Rsteeghs • Geplaatst op

Rabat heb ik gemist toen ik in Marokko was, maar als ik nog eens terugga (en dat iszeer waarschijnlijk want ik vond Marokko geweldig!) dan staat het zeker op het lijstje. Mooie foto's en leuk verhaal.

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Prachtig je foto's bij je verhaal. Die ooievaar er bovenop!
En je moet maar zo zien, je hebt tenminste een foto van de poort!

jdevaan

Door: jdevaan • Geplaatst op

Goed verhaal, herkenbaar.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.