Rabat

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rabat image

Rondreis door Marokko - Een vijfdelige serie - Deel 4

Rabat
Marokko
Ytos

Rondreis door Marokko - Een vijfdelige serie - Deel 4

Na twee dagen en nachten in Meknès te hebben vertoefd, wordt het tijd om verder te reizen. Het wordt een kort ritje, richting Rabat. Uiteraard nemen we een kamer in hotel Yasmine, zodat we tegelijkertijd in de buurt zijn van ons favoriete kiprestaurantje (zie tip!). De komende dagen zullen we vooral relaxen.

De volgende dag gaan we al vroeg op weg naar Rabat. Hier zijn we al dikwijls geweest, dus zoeken naar een hotel is niet nodig. Dezelfde middag nog gaan we op weg naar de Oudaïa Kasba in het Noordwesten van de stad. We bezoeken de Andalusische tuin met middeleeuws waterrad en kijken uit over de monding van de Bou Regreg. Aan de overkant zien we het strand van Salé, waarvan we weten dat we daar de eerstkomende dagen zullen vertoeven. Lekker een beetje bakken in de zon. Als we genoeg hebben van de Oudaïa Kasba, verlaten we deze en lopen we via een overdekte winkelstraat terug naar ons hotel. De komende dagen zal ik weinig fotograferen.

De laatste dag van ons bezoek aan Rabat bezoeken we diverse fotografisch interessante sites. Als eerste gaan we naar de necropool Chellah. Ik heb altijd het idee dat deze dodenstad model heeft gestaan voor computerspelletjes met Laura Croft in de hoofdrol. De stad is gebouwd op de ruïnes van een Romeinse nederzetting, waar overigens weinig meer van te zien is. Het geheel van afgebrokkelde gebouwen, fruitbomen, huisjes van Marabouts (tovenaars) en Ooievaars levert mooie beelden op. ’s Middags bezoeken we de toren van Hassan en het Mausoleum van Mohammed V. Met name de 40 meter hoge toren van Hassan op het plein vol pilaren is indrukwekkend, wetende dat deze toren slechts half zo hoog is als z’n oorspronkelijk geplande hoogte. ’s Avonds komen we nog een keer terug voor een kort bezoek, om de toren en het mausoleum bij nacht te fotograferen. Helaas heb ik geen rekening gehouden met de wacht, die me slechts één foto gunt. Dan sluit hij de poort.

Dit verhaal is eerder in vrijwel ongewijzigde vorm inclusief 12 foto’s gepubliceerd in Chip Foto-Video Digitaal 2010/01, Uitgeverij F&L

Foto's

b22d3.jpg
b22d3.jpg
Ytos
4105d.jpg
4105d.jpg
Ytos