Merzouga

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Merzouga image

Stortdouche in de woestijn

Merzouga
Marokko
Photofreak

Stortdouche in de woestijn

Na een rit in de 4WD, begin van de avond gearriveerd in het tentenkamp. Allemaal best toeristisch, alhoewel op dit moment was het er behoorlijk rustig, wij (groep van 17) waren de enige toeristen in dit kamp.
Eerst de tent bekeken en de spullen neergelegd en toen de boel verkend. Op ongeveer 50 meter van het kamp staat een stenen gebouw en daar bevinden zich de toiletten en douches.
Behoorlijk luxe want dit had ik niet verwacht. Gewone toiletpotten die je kan doortrekken en douches zelfs met een stortdouche. Ik keek mijn ogen uit.
Samen met 3 reisgenoten heb ik besloten om de zandduinen te gaan beklimmen, de rest ging op de dromedarissen de zandduinen in. Hier de zonsondergang beleefd, echt geweldig.
Maar het zand zat natuurlijk overal waar je het niet hebben wil. Dus eenmaal terug in het kamp wou ik meteen gaan douchen. Ik was de eerste, de rest was nog aan het bijkomen/bijpraten.
Toen begon het avontuur pas echt :-)
Handdoek mee, die lag al klaar op het bed. Bij de douches aangekomen, zie ik dat je nergens je kleding kan ophangen. Er staat wel een klein krukje voor de deur. Daar heb ik mijn kleding en spullen dan maar opgelegd.
De douche ziet er ook niet echt schoon uit maar dat had ik wel verwacht. Dus gewapend met slippers de douche in. De ruimte is niet zo groot (zie bijgevoegde foto) en was dus blij dat ik ook nog een handdouche zag hangen, zodat ik niet meteen die grote watermassa over me heen zou krijgen.
Ik zet heel voorzichtig de kraan open en er komt niets uit. Dan maar helemaal open gedraaid en ja hoor er komt net genoeg water uit om nat te worden. Geen warm water maar dat maakt me op dat moment niet uit. Door dat piesstraaltje duurt het natuurlijk behoorlijk lang voordat ik me echt schoon voel maar het is gelukt.
Schone kleding aan en me weer bij de groep gevoegd en het grote avontuur verteld. Sommige stonden op het punt om ook te gaan douchen maar die hebben, na mijn verhaal, het toch maar niet gedaan. Hoe meer mensen er tegelijk gaan douchen des te minder water er uit de kraan komt.
Dus ik begrijp niet helemaal waarom ze er stortdouches hebben geplaatst.
Maar ik kon er om lachen en dit zal ik natuurlijk nooit meer vergeten.
Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Stortdouche in de woestijn"

  • profile image comment
    Door MiekeDeHaas• geplaatst op 23 Nov 2014 | 16:55:24

    Het is soms wat behelpen. Maar dan heb je ook een verhaal voor thuis. Leuk geschreven

    Bericht aangepast op 08:12:06