Mediterranee vaccinatie

Ga je op reis naar Mediterranee, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Mediterranee. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Mediterranee en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Mediterranee kan namelijk van gebied tot gebied in Mediterranee verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Mediterranee nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Mediterranee.  

Informatie over Mediterranee

Beste foto's & tips van Mediterranee

'167203' door Jan-Petra '167203' door Jan-Petra

MarokkoMediterranee

MarokkoMediterranee

Blauwe deuren in...Ch

Jan-Petra

Chefchaouen is een heerlijk stadje in Noord Marokko. De oude medina is prachtig; smalle straatjes met wit & in alle tinten blauw gekalkte huizen die tegen een bergwand zijn aangebouwd. Vooral de deuren zijn bijzonder, veelal afgebladderd en verroest. Hier een collage van deze deuren al weet ik niet of ik deze wel mag posten...

'387015' door Schopman '387015' door Schopman

MarokkoMediterranee

MarokkoMediterranee

Traditioneel geklede.

Schopman

Chefchaouen is een stadje in het Rif-gebergte. Het ligt 120 km ten zuidoosten van Tanger en 65 km ten zuiden van Tetouan. Van oorsprong is dit stadje een vestingstadje, bedoeld als verdediging tegen de Portugezen die Marokko binnendrongen. Het werd in het jaar 1492 door de Moorse vluchtelingen gesticht. Chefchaouen is erg schilderachtig en staat bekend om zijn vele helder blauw geverfde huizen. Het vele blauw dat Chefchaouen zo'n sprookjesachtig aanzien geeft, heeft ook een praktische functie. Blauw werkt namelijk koel, insecten werend en ontsmettend. De medina, het oudste deel van het stadje, is prachtig en we wandelden naar hartenlust en blij verrast door de wirwar van blauw straatjes. Het staat bekend staat als een van de mooiste steden van Marokko.

'489391' door herman m '489391' door herman m

MarokkoMediterranee

MarokkoMediterranee

Dar Sebti paleis

herman m

Deze verfijnde decoraties tref je aan in het Dar Sebti paleis in de Oost-Marokkaanse stad Oujda. Tijdens ons bezoek liepen we hier alleen rond. Deze locatie wordt slechts weinig door toeristen bezocht. Toch is het in Oujda een belangrijke locatie, die regelmatig wordt gebruikt voor muziekvoorstellingen, met name toegespitst op Arabisch-Andalusische muziek. Het biedt ook huisvesting aan het Centrum van studies en onderzoek naar Gharnati muziek. Het complex is gebouwd in 1938 door Abdellatif Sebti, een rijke handelaar uit Fes. Tegenover het gebouw ligt het Lalla Meriem park en de stadsmuur rond de oude medina van Oujda. Het paleis is overigens gratis te bezoeken.

Laat kaart zien