Mediterranee

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sprookjesachtig Casa Perleta

Mediterranee,
Marokko


Middin in de oude medina van Chefchaouen ligt het elegante en charmante Casa Perleta. Net als de kleuren van Chefchaouen voeren hier de vele tinten blauw de boventoon. De Casa is een oase van rust in de drukke Bab el Souk wijk.

Oude en moderne tijden worden hier goed gecombineerd. In de betoverende kamers (zonder televisie en telefoon) waan je jezelf in een decor eeuwen geleden (voor diegene die deze ervaring willen delen met vrienden ver weg is er echter wel gratis wi-fi in alle kamers)

Zittend op het dakterras hebben we genoten van een heerlijke verzameling plaatselijke lekkernijen - nog warm van de bakkerij op de hoek - en uiteraard vers geperste jus en Munt thee. Het uitzicht is fenomenaal en je kan hier genieten van alle geluiden uit de medina en het gefluit van de vogels.

De echte kracht van Casa Perleta is echter Begona, de spaanse eigenaresse die je gelijk een warm welkom geeft met Marokkaanse thee en de meest zoete lekkernijen. Bij binnenkomst werd er bij ons al snel een kaart op tafel gelegd en hielp ze ons oriënteren in de verwarrende doolhof van straatjes, doodlopende steegjes en trappetjes die naar nog smallere straatjes leiden. Ze is een ware spraakwaterval van informatie en altijd in voor een praatje! Ze zorgt er echt voor dat je niks tekort komt.
[url="http://www.casaperleta.com" target="_blank"]www.casaperleta.com[/url]