Marrakech

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Marrakech image

Camping Zebra bij Ouzoud

Marrakech
Marokko
Evaneekelen

Camping Zebra bij Ouzoud

15 juli 2010

Vandaag jarig! En zoals een goed hollandse verjaardag hoort te zijn: met vers gebakken appeltaart!
Gisteren na ons bezoekje aan de stoep van het internetcafé om illegaal te mailen zijn we doorgereden naar de Cascades d'Ouzoud, iets ten westen van Marrakech. Op weg naar Camping Zebra.
Een prachtige route door de bergen, met elke keer weer een verrassend mooi uitzicht. Onderweg onze GPS aangezet met de coordinatiepunten van de camping (ja, waarom hebben we anders dat ding meegenomen....). Dat hadden we beter dus niet kunnen doen, want door die GPS namen we halverwege de verkeerde afslag. De bergen brengen je richtingsgevoel compleet in de war!
Een prachtige weg, zo mogelijk nog mooier dan ervoor. Eindigend bij een snel stromend riviertje....Maar goed, waarvoor hebben we anders een Landrover met een "luchtfilter in de lucht"? Met gemak in de 2e versnelling erdoor heen, het was iets dieper dan we dachten, het water liep over de moterkap! Aan de overkant werden we vriendelijk begroet door een paar mannetjes waar we meteen maar de weg aan vroegen. En ja hoor, helemaal verkeerd gereden. Wij dus weer terug door het water, wederom geen probleem.
Pas een kwartiertje later begonnen de echte problemen, althans, dat dachten we: het lampje van de automatische transmissie ging branden en bleef branden. Olie te heet! De auto aan de kant van de weg gezet en toen begon het wachten op het afkoelen van de olie. We vertrouwden het niet helemaal, en hebben even zelf gevoeld aan de olie die helemaal niet heet bleek te zijn. Kortsluiting dus waarschijnlijk door al het water wat de motor in is gespoeld.
We zijn dus weer verder gereden en bleken later ook gelijk te hebben wat betreft de kortsluiting: de alarmlichten begonnen spontaan te knipperen en hielden er na een tijdje vanzelf weer mee op.
Uiteindelijk zijn we op Camping Zebra in Ouzoud aangekomen, waar we allerhartelijkst werden begroet door de eigenaren, Paul en Renate. Zij hebben hier een waar paradijsje geschapen met voor elk wat wils: kamers zonder badkamer, kamers met badkamer (bijna klaar), camperplaatsen en plekjes waar je je tent op kunt zetten. Dit alles met een prachtig uitzicht over het dal en de bergen. Er staat een lekker windje, echt heet wordt het hier dus niet en de watervallen zijn vlakbij, dus daar kun je eventueel ook nog gaan afkoelen.
Vanochtend vroeg werd er al een appeltaart voor mijn verjaardag gebakken, die we net gezellig hebben opgegeten terwijl we ondertussen mijn feestmenu voor vanavond uitzochten. Mijn dag kan dus niet meer stuk!

Foto's

7bfe9.jpg
7bfe9.jpg
Evaneekelen
b0112.jpg
b0112.jpg
Evaneekelen