| 8.7 / 10 (15 reviews)

Gratis schoonheidsbehandeling

Hoofdfoto bij reisverhaal 'Gratis schoonheidsbehandeling'
Was hier op 2009-08-04 Gepost op: 2 reacties.
Het begon onschuldig in de souk, ergens in Marrakech. Ik was op zoek naar een Marokkaanse lamp voor thuis, maar eenmaal in de souk is er genoeg te zien! BIj een kruiden/smeerseltjes/poedertjesshop hielden we even halt om er dit keer eens naar binnen te stappen en te beizen wat er zoal op de planken stond. Er dook meteen een jongeman op die ons vroeg of we iets speciaals zochten. Nop, il wilde alleen maar even kijken wat er zoal te verkrijgen valt. Na wat vragen of de verschilldende potjes en crèmetjes raakten we meteen aan de praat (niet heel moeilijk met Marokkanen) en hij vertelde ons trots dat onze Willem met zijn Maxima in zijn winkeltje waren geweest, het bewijs hing aan de muur! Ze waren daar geweest in verband met het microkredietprogramma van de prinses. Een mooi gegeven, microkredieten!

Op mijn vraag of hij wat wilde vertellen over wat er nou allemaal in die potjes zat voerde hij ons door de souk mee naar een andere shop, een soort schoonheidssalon. Er zat al een ander 'ontvoerd' echtpaar, dat een uitgebreide voorlichting kreeg, dus wij mochten een kamertje verder plaatsnemen. Deze kleine ruimte hing vol met planken waar dan weer honderden potjes en flesjes stonden. Hij begon mijn vriendin een short om te doen en pakte een bakje met poeder, goot er wat rozenwater bij en smeerde dit smeerseltje op haar gezicht, ondertussen vertelde hij dat je van dit masker een babyhuidje krijgt. We waren inmiddels redelijk verbaasd over zijn manier van verkopen (stonden we net nog niet gewoon ergens in de souk naar potjes te kijken???), maar we zijn wel in voor verrassingen! Hij straalde ook iets fatsoenlijks uit, dat zat wel snor.

Na dit maskertje (en jawel, dat gezicht voelde acht als satijn!!!!) kreeg ze nog een randje Marokkaanse kohl onder de ogen en we dachten dat de verkoop nu ging beginnen. Maar nee, hij vroeg haar doodleuk even haar shirt uit te trekken en op het bankje te gaan liggen. Huh??! Hij pakte een fles massageolie van de plank en voor we het wisten was hij haar rug aan het masseren! Hij was goed! (In kletsen, verkopen en masseren!) Na een poosje vroeg hij of ze rechtop wilde gaan zitten, maar meneer was even vergeten dat hij net haar bh-bandje los had gemaakt...... Dus een tikje verlegen vroeg ze of hij die eerst vast wilde maken..... Oeps, dat was hij even vergeten zei hij beschaamd. De nek werd nog onder handen genomen, vervolgens mocht het shirt weer aan, nog even op zijn rug uitgerekt en ze was weer fris en fruitig. Nu dan over tot de verkoop?
Nop, nu kreeg ik de short om! Vervolgens het hele programma weer gedraaid en eenmaal buiten hadden we een tasje met rozenwater, klei, crème en nog allerllei cadeautjes in de hand! (Deze knul verdiende wel wat, we waren van plan ergens een goede massage te gaan regelen, die hadden we nu gratis gehad!)

Toen hij hoorde dat ik op zoek was naar een lamp, bracht hij ons naar de juiste locatie (vriendjes?!) waar de lampenshopjes waren en zo gingen we gedrieën van shop naar shop. Ik liet het maar even zo, besloot later wel verder te zoeken en we besloten ergens wat te gaan drinken en namen afscheid van onze 'vriend'.

We kwamen hem later weer tegen en hij vroeg of we wilde zien waar hij woonde, vanaf het dak zouden we mooi uitzicht hebben over de stad. Hij bleek een kamer te huren in een bijzonder oud (en simpel) huis. Geen douche, geen keuken, alleen een kamer en een kraantje op de gang. Hij sliep vaak op het dak (een grote rommel en dito uitzicht). Toch wel schreinend.
Hij wilde graag in het buitenland op beurzen vertellen over de Marokkaanse schoonheidsproducten, vertelde dat hij dat al wel eens gedaan had. We wensten hem veel succes met zijn droom, dromen is altijd goed!

Foto's bij dit blog

Voorvertoning De gratis behandeling

De gratis behandeling

Voorvertoning De bewuste shop

De bewuste shop

Voorvertoning Kleurrijke potten

Kleurrijke potten

De gratis behandeling

De gratis behandeling

De bewuste shop

De bewuste shop

Kleurrijke potten

Kleurrijke potten

Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
 

2 reactie(s) bij "Gratis schoonheidsbehandeling"

  • profile image comment

    Een vlot lezend verhaal en wat een toffe knul!!!

    Door dianethone • geplaatst op 2010-01-16 22:28:52
  • profile image comment

    Schitterend verhaal. zo zie je maar.... niet iedereen wil je wat aansmeren!!!!! Er zijn genoeg vriendelijke en eerlijke mensen! Je verhaal leest ook ontzettend makkelijk!!!!!!!

    Door albertensandra • geplaatst op 2010-01-16 20:35:05

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.